Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 958 kJ / 4 053 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 256,15 g |
Tuky | 220,02 g |
Vláknina | 63,95 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 23,20 g |
Sůl | 57,02 g |
Sacharidy | 233,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávkovej kapusty oberáme listy - najlepší spôsob: dáme ju do vriacej vody, varíme pár minút, vyberieme, orežeme vrchné listy, znovu dáme do vriacej vody a postup opakujeme. Kapustné listy necháme vychladiť, silnejšie "rebrá" orežeme.
Krok 2: Kyslú kapustu dobre vymačkáme zo šťavy.
Krok 3: Klobásu pokrájame na kolieska.
Krok 4: Na masti osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu.
Krok 5: Ryžu umyjeme na sitku a povaríme cca 5 minút, scedíme.
Krok 6: Údenú slaninu pokrájame na drobno a necháme na suchej panvici roztopiť.
Krok 7: Náplň do listov:
V mise zmiešame mleté mäso s obvarenou ryžou, vajcami, pridáme podusenú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme čiernym korením. Z hmoty robíme valčeky a zavinieme do kapustných listov. Krok 8: Na dno hrnca dáme kožu z údenej slaniny, polovicu kyslej kapusty, na to polovicu vytopenej údenej slaniny, polovicu údenej klobásy, posypeme čiernym korením a rascou, dáme 2 ks bobkový list, pokvapkáme polievkovým korením - kto nepoužíva - vynechá. Krok 9: Rozložíme kapustné závitky, zasypeme druhou polovicou kyslej kapusty - pridáme zvyšok klobásy, zas korenie, rasca, bobkový list, zvyšok vytopenej slaniny, tekuté polievkové korenie. Krok 10: Na vrch dáme zvyšné kapustné listy, zalejeme vodou alebo vývarom - tesne nadkapustu a pomaly varíme cca 60 minút.
Podávame s kyslou smotanou a čerstvým bielym chlebom.
V mise zmiešame mleté mäso s obvarenou ryžou, vajcami, pridáme podusenú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme a okoreníme čiernym korením. Z hmoty robíme valčeky a zavinieme do kapustných listov. Krok 8: Na dno hrnca dáme kožu z údenej slaniny, polovicu kyslej kapusty, na to polovicu vytopenej údenej slaniny, polovicu údenej klobásy, posypeme čiernym korením a rascou, dáme 2 ks bobkový list, pokvapkáme polievkovým korením - kto nepoužíva - vynechá. Krok 9: Rozložíme kapustné závitky, zasypeme druhou polovicou kyslej kapusty - pridáme zvyšok klobásy, zas korenie, rasca, bobkový list, zvyšok vytopenej slaniny, tekuté polievkové korenie. Krok 10: Na vrch dáme zvyšné kapustné listy, zalejeme vodou alebo vývarom - tesne nadkapustu a pomaly varíme cca 60 minút.
Podávame s kyslou smotanou a čerstvým bielym chlebom.
Zveřejněno 25. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné závitky v kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5XmZ
Moje poznámka
Zelné závitky v kysaném zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5XmZ
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 3 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 5 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 5 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 5 hodinami
Maková náplň
mismi před 6 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 7 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 8 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
zelné listy se zelim a klobásou,
zelné závitky s kysaným zelím,
madarské zelné závitky,
zelné závitky v kysaném zelí,
kysaná hlávka zelí závitek,
zelné závitky v kysané zeli,
kysaný zelný list,
zelné závitky s kysaného zelí,
závitky s kysaným zelím,
zelny zavin z kysaného zelí,
zavitky kysane,
zelné závitky,
zelné závitky s kysané zelí,
plněné zelné závitky z kysaného zelí,
plněné zelné závitky skyselym zelim,
zelné závitky v zelí,
plněné zelné listy s kysaným zelím,
madarské zelné závitky z kysaného zelí,
madarske zelné listy závitky s kysaným zelím recept,
recepty bůček a zelné závitky
Suroviny:
zelí hlávkové,
zelí kysané,
maso vepřové mleté,
klobása uzená,
slanina,
cibule,
česnek,
rýže,
sádlo,
vejce,
sůl,
pepř,
kmín celý,
bobkový list,
koření polévkové
Komentáře (8)