Staré dobré punčové řezy
Punčové řezy jsou vizuálně velmi krásné a ocení je zejména ti, kteří příliš neholdují krémovým zákuskům. Mají zcela nezaměnitelnou chuť, které je velmi snadné podlehnout. Nyní už pro ně nemusíte chodit do cukrárny, podle tradičního babiččina receptu je zvládnete upéct i doma.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 492 kJ / 4 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,37 g |
Tuky | 88,54 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 869,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staré dobré punčové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjYR
Moje poznámka
Staré dobré punčové řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mjYR
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Tématické fráze:
punčové řezy od mámy,
rozvar na punčový řez recept,
nejlepší punčové řezy,
domácí punčové řezy,
puncove rezy,
domácí punčový řez,
cukrový rozvar,
rychlé punčové řezy,
rozvar na punčové řezy,
punčovy rozvar,
jak se dělá punčovina,
nejlepší punčový dort,
domácí punčový dort,
punčový dort jako z cukrárny recept,
punčový řez,
nejlepší punčový řez,
punčový řez recept,
puncove rezy rozvar,
rozvar na punčový řezy,
punčové řezy postup
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
cukr krupice,
voda,
rum,
aroma,
potravinářské barvivo gelové,
šťáva citronová,
marmeláda,
rum,
cukr moučkový,
olej,
šťáva citronová,
potravinářské barvivo,
voda
Komentáře (10)
Suroviny
Na asi 0,5l sirupu si připravím 125ml studené vody, 500g krystalového cukru
Postup přípravy
Do čistého hrnce nasypu cukr, přiliji vodu a rozpustím ho. Pak nádobu s vodou postavím na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou (ne dřevěnou, nejlepší je silikonová stěrka) pomalu přivedu do varu. Vařící tekutinu postříkám trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňuji. Cukr povařím 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko proliji do skleněné nebo porcelánové nádoby a nechám ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použiji, anebo jej naliji do lahví, zazátkuji a uchovám pro další upotřebení.
Pokud chci s příchutí, lze přidat k varu feferonky, vanilku, citronovou kůru.........