Tatranské kotlety
Přestože kotleta patří mezi nejlibovější části vepřového masa, dá se připravit tak, aby nebyla suchá. Plátky masa s anglickou slaninou a šunkou, zalité lečem se smetanou a nakonec pokryté vrstvou sýra, budou po upečení křehké a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 226 kJ / 532 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,70 g |
| Tuky | 34,70 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 172 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,25 g |
| Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na každou porci masa položíme plátek anglické slaniny, šunky a lžíci leča.
Krok 3: Takto připravené kotlety urovnáme na pekáč, posypeme sýrem a zalijeme smetanou. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme do změknutí masa, zhruba 60 minut.
Krok 4: Můžeme podávat s brambory nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 4. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Moje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 14 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 3 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 3 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 4 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 4 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 4 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 4 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Tataráček
magdalenka před 4 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 4 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kotlety,
recept na kotlety,
recepty kotlety,
tatranský plátek,
kotleta recept,
recepty s kotlety,
tatranský řízek,
tatranský vepřový plátek,
recept kotlety,
luxusní kotlety,
kotlety recept,
kotleta recepty,
tatranska krkovicka,
tatranske platky,
tatranská vepřová kotleta,
tatranské maso,
recepty s kotletama,
tatranská krkovice,
kotlety,
tatranský vepřový kotlet
Suroviny:
kotleta,
slanina anglická,
šunka,
lečo,
sýr tvrdý,
smetana ke šlehání,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (33)