Lubošův vynález

Marcii Kuchařka: Marcii

Hovězí maso 4 názory

Suroviny

400 g libového hovězího masa (skvělé je dančí)
1 sklenice zeleniny Moravanka (nebo jiná pikantní nakládaná zelenina)
10 větších brambor
150 g másla
1/4 l smetany ke šlehání
sůl
pepř
5 lžic oleje
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme.

  2. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky.

  3. Na přiměřeně velký pekáček dáme plátky másla, potom vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah nakládané zeleniny i se šťávou( větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.

  4. Navrch dáme ještě pár plátků másla a vložíme do trouby

  5. .Když brambory začnou růžovět, zalijeme směs šlehačkou, promícháme a dopékáme ještě 5-7 min.

Poznámka

Zdroj:Kuchařka-nejlepší recepry

V původním receptu je uvedeno, že se směs zapéká zabalená v alobalu na pekáčku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 841 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

    Zobrazit další alternativy

    Ohodnoťte recept: Lubošův vynález

    • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

      Marcii, moc pěkně popsaný a nafocený postup. I ten nejnešikovnější kuchtík to musí zvládnout. Navíc je to dobrota.

      Odpovědět

    • Moncik1984 Moncik1984(neregistrovaný)

      Nase teta ho dela, a je to vynikajici!! ;-)

      Odpovědět

    • jana.pathova jana.pathova

    • JanaDorazinova JanaDorazinova

    TIP dne na email

    Tématické fráze: recepry nakladane hovezi maso recepry.cz nakládané hovězí dančí plátky nakládaná zelenina recepty lubosovo pekacek nakladana zelenina recept recepry cz hovězí maso se šťávou recepry pomazanky hovězí maso s nakládanou zeleninou recepry z brokolice nove recepry skvělé recepty na dančí maso lubošovo maso recepry z hoveziho masa hovězí maso nakládané vánoční salát recept recepry na hovězí maso

    Zapomněl/a jsem heslo