Lilek v marinádě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,38 g |
Tuky | 114,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept není můj, kdysi jsem ho našla na serveru Labužník.com a malinko upravila podle našich chutí. Pokládám ho za jednu z nejchutnějších úprav lilku, kterou znám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 10. 2010 17:28
ParádaMala som menší baklažán,tak som pridala pár listov šalátu a bola výborná večera,s cestovinami.Bod som už udelila,škodaPridávam fotku
20. 1. 2010 17:16
To vyzerá superBaklažány som niekedy pestovala aj doma,ale potom som nevedela čo s nimi,len som ich vysmážala.Toto vyskúšam
18. 11. 2009 17:29
Hmmm, lilek už jsem zkoušela a tohle vypadá zajímavě!!
7. 5. 2009 21:30
Elizomáš to moc krásné-až se mi sbíhají sliny.Lehký nadbytek lilků v mé lednici mě nutí k přemýšlení co s nimi a tak nejspíš zkusím tenhle receptík.Vidím to tak na sobotu.Jen asi vynechám kaprlata-ty mě nikdy k srdci a hlavně k jazýčku nijak moc nepřirostly
7. 5. 2009 20:15
Merylas, tak to jsem ráda... Já ty recepty a fotky přihazuji tak, jak průběžně vařím...
7. 5. 2009 19:54
Eli, já jsem za ty zeleninové recepty tady ráda, opravdu Moc je neznám, nevařím, tak bych mohla začít A některé jsou opravdu už od pohledu
7. 5. 2009 19:48
Teda doufám, že nevypadám jako nějaký fanatický propagátor zeleniny, protože moje nejoblíbenější jídlo je MASO . Ono se to tento týden tak nějak sešlo, ale zítra bude maso s masem... Zeleninu mám ale opravdu ráda, horší je to s ovocem a se sladkými jídly - ta nejím vůbec...
7. 5. 2009 19:24
7. 5. 2009 19:04
Merylas, tak jdem na mejdan, ne? Díky za informace k lilku všem!
7. 5. 2009 18:46
Holky, já se dám asi na tu zeleninu, vypadá to fakt dobře A Špagetko, víno bych měla
7. 5. 2009 18:39
tohle je fakt dobrůtka i jen tak k posezení a k tomu lehké skvělé víno jo a ty sušený rajčátka tam skvěle zapadnou Taky nikdy lilek neloupu
7. 5. 2009 18:38
Lilek jsem neloupala nikdy. Pokud by někdo slupku nechtěl, "masíčko" si vydlabe až na talíři...
7. 5. 2009 18:28
Janička, pýtaš sa, či to treba šúpať, tak odpoviem, že v tomto prípade nie...
7. 5. 2009 18:23
Magdalenko, sušená rajčata jsem dnes koupila, budou tvořit součást zítřejšího oběda... Sem by se hodila úžasně, to máš teda pravdu!!
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit .
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš. Oblíbíš si ho, uvidíš...
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit .
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš. Oblíbíš si ho, uvidíš...
7. 5. 2009 17:59
Eli, to se nijak nesmaží? Jen se to jí, jako třeba salát, nebo naložené houby? Já už si delší dobu slibuji, že si ten lilek koupím, ale vlastně, jako ostatně u chřestu nevím, jestli se to loupe, nebo ne a co s tím pak dál.No a to je ta moje zbrklost, vaří se to. No, ale kde zmizla ta marináda?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 5 minutami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 2 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 6 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 11 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 16 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 17 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 17 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 18 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: lilek recepty pokrmy z lilku zpracování lilku recepty z lilku uprava lilku recepty lilek lilek recept loupe se lilek naložený lilek lilek černý lilek na černo lilek zpracování recepty na lilek lilek úprava lilek recepty salát recept na lilek recept lilek recepty s lilkem jídla z lilku pečený lilek v marinádě
Suroviny: lilek, olej olivový extra virgin, ocet vinný bílý, česnek, kapary, petrželka hladkolistá, sůl, pepř černý
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
16 názorů