Lehounký pšenično-žitný chleba

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

300 ml vody
2 lžičky cukru
14 g droždí
25 g oleje
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžíce hustého kvásku
2 lžíce bramborové kaše nebo bramboráku v prášku
3 lžíce dýňových semen
240 g žitné chlebové mouky
270 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme 150 ml vody, cukr, droždí, 60 g žitné a 110 g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce.

  2. Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme na Základní program (většinou 3 hodiny a 30 minut).

Poznámka

Žitná mouka špatně kyne, ale tenhle chlebík je pórovitý, poměrně hodně nadýchaný (ale žádná buchetka), docela tmavý, krásně voní a je výborný i na druhý den.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Lehounký pšenično-žitný chleba

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zitny chleba žitný chleba z domácí pekárny žitný chléb recept psenicno zitny chleba nejchutnější chleba žitný chléb v prášku žitný chleba v domácí pekárně žitný chleba z pekárny žitný chleba recept nejchutnější domácí chléb nejchutnější chleba z domácí pekárny chléb žitno-pšeničný chleba z žitné mouky nejchutnejsi domaci chleba recepty pro domácí pekárnu žitny chleba chleba zitny recept na žitný chleba domáci chleba z žitné mouky zitny chleb v domaci pekarne nejchutnějsí chléb z domácí pekárny

Zapomněl/a jsem heslo