Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehounký pšenično-žitný chleba

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 211 kJ /
2 202 kcal
Bílkoviny58,75 g
Tuky35,40 g
Vláknina31,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy396,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme 150 ml vody, cukr, droždí, 60 g žitné a 110 g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce. Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme na Základní program (většinou 3 hodiny a 30 minut).

Zveřejněno 19. 1. 2009

Poznámka autorky cathleen

Žitná mouka špatně kyne, ale tenhle chlebík je pórovitý, poměrně hodně nadýchaný (ale žádná buchetka), docela tmavý, krásně voní a je výborný i na druhý den.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehounký pšenično-žitný chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z61J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehounký pšenično-žitný chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z61J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

AniCiz: :-8 to mě moc těší;-)

:yes::-Kje to zatím nejchutnější chleba,jaký jsem kdy pekla:-K děkuji

Chlebík vypadá moc dobře :yes: A vídím, že pekárna ti opravdu nezahálí :-))

Tématické fráze:
zitny chleba, žitný chleba z domácí pekárny, žitný chléb recept, psenicno zitny chleba, nejchutnější chleba, žitný chléb v prášku, žitný chleba v domácí pekárně, žitný chleba z pekárny, žitný chleba recept, nejchutnější domácí chléb, nejchutnější chleba z domácí pekárny, chléb žitno-pšeničný, chleba z žitné mouky, nejchutnejsi domaci chleba, recepty pro domácí pekárnu žitny chleba, chleba zitny, recept na žitný chleba, domáci chleba z žitné mouky, zitny chleb v domaci pekarne, pšenično žitný chléb

Suroviny:
voda, cukr, droždí, olej, sůl, kmín celý, kvásek, kaše bramborová, mouka žitná chlebová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu