Ruské vejce

Paprika Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut 1 porce Studená kuchyně 16 názorů

516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

200 g majonézového salátu dle chuti (vlašský, bramborový, pochotkový ...)
3 ks na tvrdo vařená vejce
Nyní v akci
100 g poličanu (nebo jiné kvalitní uzeniny - herkules, paprikáš nebo šunka, debrecínka ...)
1 jarní cibulka
sladká paprika
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na talíř rozprostřeme majonézový salát a do něj umístíme na měsíčky nakrájená natvrdo uvařená vejce.

  2. Do okrajové části salátu zapícháme do kornoutků stočený salámek.

  3. Vejce posypeme mletou sladkou paprikou a na kousky nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.

Poznámka

Tohle dělám, když chci manželovi udělat radost - miluje to, a když jsem ho viděla, jak si kupuje v bílem kelímku obložené vejce jedním kolečkem salámu, začala jsem mu toto dělat doma a on vrní blahem.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ruské vejce

  • Paprika Paprika

    To Vladalav: Nevím pane!!! My ho děláme doma takhle a problém s tím nemáme.
    Bude to asi stejně zapeklité jako recept na "pravé" francouské brambory, sekanou nebo svíčkovou.

    Odpovědět

  • Vladalav Vladalav

    Ruské vejce se dělá úplně jinak.
    Půlky vajec, žloutky se vydlabou, smíchají se sýrem, kořením a petrželkou. Znovu se půlky vajec tímto naplní dají do mísy a jako plavou v domácí majonéze !!!
    Vite pani !???! Takhle je to správně.

    Odpovědět

  • martin martin

    Pekne a chutne vypadajici, jen mozna manzelovi nechte prekontrolovat cholesterol :)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    mě se zase líbilo jak to měnilo název "Ruské vejce","Pražské vejce" a "Henri vejce" a bylo to stále jedno a totéž;-):yes:,ale mám to ráda a občas si jej kupuji i dnes:yes:
    někdy udělám doma i na oslavu,ale to dělám,že vejce rozříznu na půlky a dám na bram.salát a ozdobím je jako žabáky,vítají to hlavně děti.;-):-K+1:yes:

    Odpovědět

  • Květa Vlková Květa Vlková

    Jejda, to je super nápad.Zítra mám narozky. Přemýšlím o obložené míse, ale udělám ruská vejce gratulantům na talířky. Budou čumět, to měly určitě naposledy v dětsvtí (a že už toho pamatujeme:-)) ).
    Díky za inspiraci:yes:.

    Odpovědět

  • jujujuju jujujuju

    peknej recept :yes: :-)

    Odpovědět

  • Stressak Stressak

    Recept dobrej, ale puvodne tam nepatri ta cibulka a paprika, naopak tam chybi majoneza(vecinou se dela smichanim majonezy+ biliho jogurtu)

    Odpovědět

  • jirka66 jirka66

    Krása:yes:, ještě štěstí, že jsem už po večeři - jinak bych už šel stavit vodu na vajíčka:-)). Já bych, ale ještě mezi ty kornoutky ze salámu pomocí pytlíku na zdobení cukroví dal majonézu. Jinak samozdřejmě posílám bodík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lasix Lasix

  • Iljusa Iljusa

  • marky marky

    dobré a v obchodě dost drahé všechny zdravím:-D:-)):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jé, ruský vejce, to mi připomíná dětství... Naši si ho občas kupovali k večeři (stejně jako tatarák se syrovým vejcem) a nám dali něco "zdravějšího", například z tvarohu ;-). Tatarák jsem jim nezáviděla, na ten chodila ségra, ruské vejce joo :-p.
    Asi ho někdy vyrobím, díky za recept.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bodejť by se manžel nevrněl blahem. Chutné a krásně naservírováno :-) Bodík:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Papričko, včera jsem viděla v jednom občerstvení takové vejce a po letech mě přepadla mlsná, jednou za čas, to není špatná volba :yes::-p

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Taky dělám, ale do těch obdélníkových kelímků, aby jsme to měli jako kupované:-)), nebo ke sváče. Přidávám kyselou okurku a trochu hrášku. Máš bodík Papriko.;-):yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo