

Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 4 plátky Parmské šunky nebo šunky od kosti
- 1 lžíce rajského protlaku
- 0,5 dcl slunečnicového oleje
- 1 dcl kvalitního červeného vína
- lžíce cukru
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- Na kaši:
- 800 g brambor
- smetana na vaření 10%
- 1-2 lžíce Dijónské hořčice
- 2 lžičky drceného pepře
Postup přípravy receptu
Nejprve si dáme vařit oloupané brambory.
Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran.
Kotlety přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Výpek z kotlet zalijeme vínem, přimícháme sójovou omáčku, cukr a protlak a necháme zvolna vařit (podle potřeby můžeme přilít trochu vody, aby se šťáva nevyvařila).
Uvařené brambory zcedíme, přilijeme kelímek smetany, přidáme hořčici, pepř, sůl a vymícháme do konzistence bramborové kaše. Nesmí být moc řídká.
Plátky šunky stočíme do kornoutků, které dáme na kotlety a na to navršíme bramborovou kaši. Zapékáme v troubě pod grilem na 200 °C, až kaše zezlátne.
Hotové kotlety přendáme na talíře a přelijeme vinnou redukcí.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla na "Labužník.com" a autorem receptu je Danda.
Děkuji autorce za jednoduchý, rychlý a neskutečně dobrý recept!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší
-
Krásný recept, ale myslím že by si zasloužil maličkatou opravu....V ingrediencích jsou 4 vepřové kotlety bez kosti a v postupu "nakrájíme kotlety na plátky".
-
spadla mi sanice
to je úžasný recept a foto luxus
jenom u nás jsou snad všichni ještě ve vývinu, tak budu muset udělat více kousků
-
Krásný recept i fotky
-
slidil:Roman říkal, že si připadá, jak v restauraci na Octárně
-
A co na to Roman
-
Ivetko,tak tohle vypadá báječně
Jistě chutné a velice lákavé
-
Jana Remkova:
-
BILKOVAI: Vidíš?? Společnýma silama jsme vymyslely další recept!
-
Jani, kotletka je dietní, ne? Ale jak tak nad tím přemýšlím, tak by to bylo dobré i s rybou. To kuřecí mi do toho nesedí, ale ryba jo. Příště dám rybu. To bude moc dobré
-
Ivi, to vypadá strašně dobře a kotlety miluji. Jenže teď jím kuřecí a rybí maso
. Takže možná bych to prubla pro mou polovičku
-
...no comment
-
9. bodík jsem přidala, protože je to paráda
-
Ivet, tleskám tomuto krásnému receptu i autorce
Vypadá to přímo božsky
, to si rébí udělá, udělá..co nejdřív.. mňáám
Foto překrásné a precizní fotopostup.. taky bych ráda ochutnala.. ty můj Tondo kolenatej -
Krásný nápad i foto, hledala jsem tu kotletku, ale ona je až dole
pěkné
-
BILKOVAI:Ivetko, moc dobrý nápad, vypadá to dobře a dobře to bude i chutnat
dávám ti 6.bod