Älplermagronen
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 916 kJ / 2 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,86 g |
Tuky | 67,37 g |
Vláknina | 24,53 g |
Cholesterol | 245 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 307,14 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 20:17
18. 9. 2016 13:50
...jinak ve stručnosti k historii tohoto jídla:
Älplermagronen jsou nyní považovány za tradiční švýcarskou alpskou specialitu. Původ vzniku tohoto pokrmu pochází z doby, kdy se stavěl Gotthard tunel, na kterém, mimo jiné, pracovali také italové. Z domoviny si s sebou vozili jejich italské těstoviny a ty pak zkombinovali s dostupnými potravinami v tomto regionu-mléko, sýry, vejce, brambory, cibule.
Bylo to jídlo, které se dalo jednoduše připravit nad ohněm v kotli a těžce pracující dělníky dobře nasytilo.
Jinak tato švýcarská specialita se podává také s jablečným pyré nebo jablečným kompotem. Jablečné pyré se v Německu servíruje zase s bramborákem. Pro našince jistě velmi nezvyklé, ale doporučuji vyzkoušet.
16. 9. 2016 19:34
16. 9. 2016 19:29
15. 9. 2016 20:40
15. 9. 2016 17:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 20 minutami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 5 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 10 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Ananas v kuchyni: Zamilujete si ho v dezertech i ve sladkokyselé omáčce s masem
Agatha Christie: Slavná spisovatelka ráda jedla, šlehačku konzumovala po litrech a na velikost porcí musel dohlížet komorník
Další recepty
Tématické fráze: svycarske testoviny se syrem a jablecnym pyre speciality z brambor recepty recept speciality z brambor alpské speciality recept alpská specialita zapékané brambory recept švýcarské těstoviny s bramborem a syrem švýcarské brambory s těstovinami švycarské jidlo těstoviny brambory syr švýcarské těstoviny s bramborem a sýrem tyrolxke brambory s testovinami švýcarské zapečené brambory s těstovinami gotthard cibuli
Suroviny: brambory, těstoviny, cibule, sýr tvrdý, mléko, smetana, ořech muškátový, máslo, pepř, sůl, vývar zeleninový
Älplermagronen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zxv
6 názorů