Zelný salát s fazolemi

hosta Kuchařka: hosta

Saláty 3 názory

Suroviny

1/4 hlávky menšího bílého zelí
2 lahůdkové cibule
konzerva červených velkých fazolí
sůl
100 g tatarské omáčky (sáček)
plocholistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrouháme na jemno, posolíme, důkladně promačkáme a necháme odležet, aby změklo.

  2. Po půl hodině ochutnáme, zda jsme to nepřehnali se solí , v tom případě propláchneme.
    Stejně tak propláchneme studenou vodou i konzervované fazole, necháme důkladně okapat a smícháme se zelím spolu s nakrájenou cibulkou.

  3. Promícháme s tatarkou (lze i s majonézou nebo ochucenou zakysanou smetanou) a posekanou petrželí.
    Když přidáte na hniličko uvařené nebo pošírované vejce, máte docela dobrou lehkou večeři.

Poznámka

Takovýto salát dělávám často z kysaného zelí - ten recept tu někde je - ale tato improvizace mi asi chutná víc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelný salát s fazolemi

Tématické fráze: zelný salát s fazolemi salat se zeli a fazol fazolový salát zelný salát s fazolema zelný salát s tatarkou zelný salát s vazolemi salát fazole zelí

Zapomněl/a jsem heslo