Moravské "müsli"
Škvarky jsou nedílnou součástí zabíjačkových specialit. Jsou takovým naším českým pochoutkovým klenotem. Tak neváhejte a připravte si toto, jak se říká, moravské müsli, i vy doma. S čerstvým chlebem a kyselou okurkou budou skvělou svačinou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 112 940 kJ / 26 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,70 g |
Tuky | 2 970,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové sádlo nakrájíme na kostičky. Pokud máte radši víc vypečené tak na menší kostky a pokud méně, tak na větší kostky.
Krok 2: Dáme je do kastrolu a pěkně pomalu škvaříme. Pokud máme elektrický sporák, tak ze začátku na stupeň 4 stupeň a po chvíli můžeme stáhnout na stupeň 3.
Krok 3: Na sádlo nalijeme mléko a za občasného míchání škvaříme do zlatova.
Krok 4: Poté škvarky pěkně přes cedník scedíme. Na cedníku naběračkou pomačkáme (lehce) a vyškvařené sádlo nalijeme do sklenice (pozor, pálí to).
Krok 5: No a škvarky servírujeme třeba s čerstvým chlebem. Pozor, solíme jen množství, které sníme, jinak jsou gumové.
Zveřejněno 10. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské "müsli"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqDg
Moje poznámka
Moravské "müsli"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqDg
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
moravske skvarky,
musli recept,
recept na musli,
recept musli,
musli,
moravské škvarky recept,
moravske misli,
müsli recepty,
domácí moravské škvarky,
moravské misly,
moravský škvarky,
moravské musli recepty,
recept moravské musli,
recept na moravské škvarky,
skvarky moravske,
moravský musli,
moravské mysli,
moravské škvarky recepty,
moravsky skvarek,
google gumove skvarky
Komentáře (31)
Moravské müsli je skvostný a vtipný název.Nechápu,jak tohle dokáže některé uživatele vytočit a vyprovokovat k rádoby odborným komentářům.
No, esi "Kdejaký Moravák ten název zná." tož asi nésu ten správné Moravák
a musli je s obilninami a popripade kokosem,susenym ovocem atd.
K receptu nejsou žádné komentáře.
K receptu nejsou žádné komentáře.