Paprikové domácí klobásy

Suroviny

13 kg HPV na jemno namleté (viz. Poznámka)
35 kg VL na hrubo namleté (viz. Poznámka)
Přísady:
12 dkg černého pepře
14 dkg kmínu
22 dkg sladké papriky mleté
22 dkg pálivé papriky mleté
18 dkg namletého česneku
5 litrů vody
vepřová střeva

Postup přípravy receptu

  1. Maso nameleme dle receptury. Přidáme potřebné přísady a vše pořádně promícháme. Necháme hodinku odpočinout a plníme do střev. Délka klobásy je individuální.

  2. Poté klobásy důkladně zaudíme 4-5 hodin na maximálně 80 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Vysvětlení zkratek :

HPV - hovězí výrobní maso. V podstatě je to ořez, svalovina z přední a zadní hovězí čtvrti.

VL - vepřové libové maso (ořez z kýty a pečeně)

Komentáře k receptu Paprikové domácí klobásy

  • Pavka66 Pavka66

    Souhlasím chybí tam sůl a nebo praganda , dá se použít i rychlo sůl a pak nemusí být maso naložené tak dlouho, také tam přidávám bůček jinak je to suché , a udím asi 2dny při teplotě max 50 C :-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    dadulka111: Souhlasila bych. Sůl určitě chybí a taky necháváme déle odležet ;-).

    Odpovědět

  • dadulka111 dadulka111

    A co sůl? Vy maso nesolíte? Klobásy doma vyrábíme již dost dlouho a abych řekla pravdu, recept se mi moc nelíbí. Dle mého názoru je hodina na odležení směsi málo. My to necháváme proležet tři dni. Dále vám tam chybí něco tučnějšího, třeba vepřový bok. Na obrázku ale klobásy vypadají pěkně.

    Odpovědět

Tématické fráze: paprikové klobásy paprikova klobasa recept domácí klobásy recept papriková klobása domácí klobásy paprikové klobásy recept recept na domácí klobásy recept na paprikové klobásy recepty na domaci klobasy papriková klobása recepty příprava střev na klobásy klobásy recept domaci klobasy recepty recept paprikové klobasy klobásy recepty domaci klobasa recepty domácí klobásy klobásová střeva recept na klobásy domácí klobásy top recepty