

Bramborové lívanečky
Suroviny
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 250 ml kysané smetany
- 100 ml mléka
- 3 PL polohrubé mouky
- jarní cibulky ( já použila bílou část ze 3 cibulek)
- 4 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno nebo prolisujeme lisem.
Přidáme vejce, kysanou smetanu, mléko, najemno nakrájené cibulky, osolíme a opepříme.
Vymícháme hladkou hmotu, ze které pečeme lívanečky.
Podáváme se studenými omáčkami, zakysanou smetanou, ozdobené pro slavnostní příležitosti třeba uzeným lososem nebo kaviárem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborové lívanečky
-
mňam
-
ambrozinka:Jak to, že nechutnaly?
Nám moc.
-
ambrozinka: Dej si na ne naslehany cesnekovy smetanovy krem, pres to trochu slehacky (ozdobnou trubickou), tu pak posyp cerstvym koprem a nahoru kousek uzeneho lososa ... ja jsem to udelala na party a vsem to moc chutnalo.
-
To je dobrý nápad i jako příloha k masíčku,jako krokety !
-
Tak mě dneska docela zklamaly..sice se asi povedly, ale vypadají o moc líp, než chutnají
-
jarka skrobakova:Díky Jaruško
-
moc krásný rcp i foto
-
1974andrea:a já viděla rybí vejce a hovězí krk bych za to dala, že to snášel nějaký jeseter... a vona to treska, co fušuje do řemesla lososovi
už fákt blbo vidím
-
Díky holky
-
tož dobře ti to vaří
-
1974andrea: to vypadá Andrejko jako pravý kaviár,včera jsem ho viděla,ale když jsem zjistila cenu za kelímek,odešla jsem,je to pěkně barvené a asi i chutné
-
srettka:Sretti, to je treska ala losos, ne kaviár
-
-
já si řikala, že vidím rybí vejce
mě prosím lívanec bez vajec, radši toho oranžovýho vorváňka, ten mi nebude křoupat mezi zubišťatama a bude šmakovat
-
Krásná pastva i pro oko
+6