Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku
Spojení jemně dušených kedluben, mladých brambor a křupavého salámu v sýrovém těstíčku nabízí netradiční, ale překvapivě harmonickou kombinaci chutí. Sytý a nápaditý pokrm, který potěší všechny milovníky domácí kuchyně s nápadem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 973 kJ / 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,24 g |
Tuky | 7,92 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 182 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 18,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme vývarem nebo použijeme vodu a bujon (použil jsem vývar z uzených žebírek).
Krok 2: Přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme.
Krok 3: Když jsou kedlubny téměř měkké, přidáme nadrobno nasekané mladé střední kedlubnové lístky, lžičku cukru, lžíci octu (použil jsem domácí koprový), špetku muškátového květu a oříšku, opepříme a promícháme.
Krok 4: Ve smetaně promícháme hladkou mouku (podle potřeby) a za stálého míchání přiléváme ke kedlubnům. Necháme chvíli probublat, případně ještě dochutíme a odstavíme.
Krok 5: V hlubokém talířku rozšleháme vajíčko s hladkou moukou, mlékem, mletým koriandrem a vytvoříme středně husté těstíčko. Přidáme jemně nastrouhaný uzený sýr a promícháme.
Krok 6: Plátky salámu oloupeme a po obvodu nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme dorůžova.
Zveřejněno 30. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4DE
Moje poznámka
Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4DE
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s kuřecím mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Bublanina s vínem
Přidáno před 11 hodinami
Lotus cupcakes
Přidáno před 15 hodinami
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Cizrna na italský způsob
Přidáno 9. 9. 2025 15:02:02
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno 9. 9. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mirabelkový koláč se sněhem
Aurrorra před 31 minutami
Játrová pomazánka s vejci
mrazule před 43 minutami
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
poirotka před 44 minutami
Rychlý švestkový koláč
Zuzanka2309 před 2 hodinami
Zelňačka podle "starýho" Habany
Apolenka1986 před 2 hodinami
Papriková bramboračka s řapíkatým celerem
KatkaCechova před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Rajčatový salát pochoutkový
Ajka2020 před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Katka2 před 5 hodinami
Hráškový krém
Aknytsirk před 5 hodinami
Tématické fráze:
sýrové těstíčko,
kedlubny recepty,
kedlubny s bramborem,
zadělávaný kedluben,
zpracovani kedluben,
salám v těstíčku,
kedluben s brambory,
recepty z kedlubny,
kedlubna s bramborem,
kedlubny,
co uvařit z kedlubny,
kedlubny na husto,
kedlubny recept,
co uvařit z kedluben,
jak zpracovat kedlubny,
recepty z kedluben,
kedlubny recept,
kedlubny na smetaně,
kedluben v těstíčku,
zpracování kedlubny
Suroviny:
kedlubna,
smetana sladká 12%,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
cukr,
ocet,
pepř bílý mletý,
pepř mletý,
květ muškátový,
ořech muškátový,
sůl,
salám šunkový,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
sýr uzený,
koriandr sušený
Komentáře (7)