Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku
Spojení jemně dušených kedluben, mladých brambor a křupavého salámu v sýrovém těstíčku nabízí netradiční, ale překvapivě harmonickou kombinaci chutí. Sytý a nápaditý pokrm, který potěší všechny milovníky domácí kuchyně s nápadem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 973 kJ / 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,24 g |
Tuky | 7,92 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 182 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 18,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V rendlíku uděláme světlou zasmážku, rozředíme vývarem nebo použijeme vodu a bujon (použil jsem vývar z uzených žebírek).
Krok 2: Přidáme na nudličky nebo malé plátky nakrájené kedlubny, osolíme a dusíme.
Krok 3: Když jsou kedlubny téměř měkké, přidáme nadrobno nasekané mladé střední kedlubnové lístky, lžičku cukru, lžíci octu (použil jsem domácí koprový), špetku muškátového květu a oříšku, opepříme a promícháme.
Krok 4: Ve smetaně promícháme hladkou mouku (podle potřeby) a za stálého míchání přiléváme ke kedlubnům. Necháme chvíli probublat, případně ještě dochutíme a odstavíme.
Krok 5: V hlubokém talířku rozšleháme vajíčko s hladkou moukou, mlékem, mletým koriandrem a vytvoříme středně husté těstíčko. Přidáme jemně nastrouhaný uzený sýr a promícháme.
Krok 6: Plátky salámu oloupeme a po obvodu nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme dorůžova.
Zveřejněno 30. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4DE
Moje poznámka
Zadělávané kedlubny s novými brambory a salámem v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4DE
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 6 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 22 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina kulajda
Ivyjg před 1 minutou
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 34 minutami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 54 minutami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
spruzina před 1 hodinou
Segedínský guláš
Pavluska75 před 1 hodinou
Řecká musaka
Olina3 před 5 hodinami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 5 hodinami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
sýrové těstíčko,
kedlubny recepty,
kedlubny s bramborem,
zadělávaný kedluben,
zpracovani kedluben,
salám v těstíčku,
kedluben s brambory,
recepty z kedlubny,
kedlubna s bramborem,
kedlubny,
co uvařit z kedlubny,
kedlubny na husto,
kedlubny recept,
co uvařit z kedluben,
jak zpracovat kedlubny,
recepty z kedluben,
kedlubny recept,
kedlubny na smetaně,
kedluben v těstíčku,
zpracování kedlubny
Suroviny:
kedlubna,
smetana sladká 12%,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
cukr,
ocet,
pepř bílý mletý,
pepř mletý,
květ muškátový,
ořech muškátový,
sůl,
salám šunkový,
vejce,
mouka hladká,
mléko,
sýr uzený,
koriandr sušený
Komentáře (7)