Zelená pomazánka s vejci na hniličku

zizalka Kuchařka: zizalka

Pomazánky 3 názory

Suroviny

2 vejce
1 zralé avokádo
2 hrsti baby špenátu
růžová himalájská sůl
citrónová štáva
sušená cibule
pažitka
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (hlavně vejce) si předem připravíme na linku a necháme ohřát na pokojovou teplotu. V rendlíku zavaříme vodu na uvaření vajec. V mezičase připravíme ostatní suroviny. Špenát spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Avokádo vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Do vroucí vody dáme vařit vejce, vaříme 5-7 minut dle velikosti vajec. Poté slijeme a prudce zchladíme ve studené vodě, abychom zastavili proces varu a také, aby se nám vejce dobře loupala. Ihned oloupeme, dáme do misky a opatrně rozkrájíme. Bílek by měl být tuhý a žloutek polotekutý.

  3. Do mixovací nádoby nebo mísy s vyšším okrajem dáme špenát, avokádo a vejce. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme sušenou cibuli, pažitku a špetku pepře. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Hotovou pomazánku dáme vychladit do lednice. Po vychlazení podáváme s pečivem a listem salátu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelená pomazánka s vejci na hniličku

  • dexulka dexulka

    Moc dobrá pomazánka :-) Avokádo mám velmi ráda,špenát a vejce také a tohle spojení se povedlo ;-) Podávala jsem s kváskovými bagetkami od cathleen a byla to jedna báseň <3 Posílám zasloužený bodík :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Zajímavý nápad s vejci na hniličku. Je to určitě k okamžité spotřebě, ale líbí se mi to a na fotce to vypadá lákavě;-):-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Hezká pomazánka, líbí se mi to:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pomazánka zelená zelená pomazánka zelens pomazanka

Zapomněl/a jsem heslo