Hamburgerové housky

pracharici Kuchař:

Doba přípravy: 62 min 18 porcí Slané pečivo 3 názory

Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Přidat další fotografii
21

Suroviny

1 l vody
1,5 kg hladké mouky
1 lžička soli
3 lžičky cukru
4 kostky droždí
100 g rozpuštěného másla
sezam
1 vajíčko
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Droždí a cukr zalijeme 250 ml teplé vody a necháme vzejít kvásek.

  2. Do mouky přidáme kvásek se zbytkem vody a ostatní suroviny.

  3. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

  4. Desku slabě poprášíme moukou, dáme na ni vykynuté těsto.

  5. Vykynuté těsto rozdělíme na 18 dílů.

  6. Na pečící papír dáme bochánky, které necháme ještě chvíli vykynout.

  7. Nakonec pomažeme vajíčkem a posypeme např. sezamem.

  8. Pečeme na 200°C

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hamburgerové housky

  • cathleen cathleen

    pracharici: zvýšení dávky droždí ti větší nadýchanost nezaručí ;-) spíš po něm bude náchylnější lidi pálit žáha.

    Odpovědět

  • pracharici pracharici(autor receptu)

    cathleen: Za vaše připomínky jsme rádi, recept byl poopraven. Tolik droždí dáváme protože máme rádi housky nadýchané. Ale i s 1 kostkou by mělo těsto vyvynout.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Opravdu 4 kostky droždí:-? I když droždím nějak extra nešteřím, tohle množství mouky by vykynulo i pouhou kostkou, jedinou. Někdy to zkuste - na půl kila mouky stačí 10-15 g čerstvého droždí;-) (A minimálně u soli by bylo fajn upřesnit množství, aby začátečníci nepřesolili.)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo