Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 827 kJ / 2 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,88 g |
| Tuky | 150,52 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,62 g |
| Sacharidy | 210,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvasnice ev. kvásek a kvasnice, trošku vody, necháme vzejít kvásek.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Zveřejněno 2. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Moje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 6 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 10 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 56 minutami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 1 hodinou
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 1 hodinou
Grilování zeleniny
babkalenka před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 2 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 2 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 2 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 2 hodinami
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 4 hodinami
Tématické fráze:
syrovy chleb bez mouky,
sýrový chleba bez mouky,
sýrový chléb,
syrovy chleba,
spanelsky bochník,
recepty z tvrdého chleba španělský,
chleb bez mouky,
spanelsky cnleba psenicny,
sýrový chleba bez mouky recept,
chléb mamo,
domácí španělský chléb
Suroviny:
kvas žitný,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mléko,
olej,
vejce,
sýr uzený,
sýr niva,
sůl
Komentáře (8)