Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 827 kJ / 2 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,88 g |
Tuky | 150,52 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 633 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,62 g |
Sacharidy | 210,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvasnice ev. kvásek a kvasnice, trošku vody, necháme vzejít kvásek.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Zveřejněno 2. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Moje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 minutou
Bábovka bez vajec
Vladour před 10 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 17 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 51 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 17 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 21 hodinami
Tématické fráze:
syrovy chleb bez mouky,
sýrový chleba bez mouky,
sýrový chléb,
syrovy chleba,
spanelsky bochník,
recepty z tvrdého chleba španělský,
chleb bez mouky,
spanelsky cnleba psenicny,
sýrový chleba bez mouky recept,
chléb mamo,
domácí španělský chléb
Suroviny:
kvas žitný,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mléko,
olej,
vejce,
sýr uzený,
sýr niva,
sůl
Komentáře (7)