Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 827 kJ / 2 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,88 g |
Tuky | 150,52 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 633 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,62 g |
Sacharidy | 210,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvasnice ev. kvásek a kvasnice, trošku vody, necháme vzejít kvásek.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Pak nasypeme dobře prosátou pšeničnou chlebovou mouku. Krok 2: Ve druhé míse vyšleháme v mléce vejce, sůl, nakonec přilijeme olej a přidáme k ostatním surovinám. Krok 3: Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle a přimícháme k ostatním surovinám. Pokud bude těsto řídké, přisypávejte postupně oněch odložených 20-30 gramů hladké mouky tak, abyste bez problémů vytvarovali bochník. Krok 4: Těsto zformované do bochníku uložíme do dobře pomoučněné ošatky, přikryjeme potravinovou fólií, aby těsto neosychalo a necháme 30-60 minut odpočívat při pokojové teplotě. Krok 5: Po té vyklopíme na pečicí papír a pečeme při střední teplotě cca 35-40 minut. Peču v remosce, takže remosku nepředehřívám. Jinak chleba se ničím nerosí ani nepotírá! Pečete-li v troubě, pak předehřejte troubu na střední stupeň a pečte rovněž cca 35 minut. Chleba je velmi chutný a vláčný.
Zveřejněno 2. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Moje poznámka
Španělský sýrový chleba podle mámy Korcové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Rg
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 48 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Tématické fráze:
syrovy chleb bez mouky,
sýrový chleba bez mouky,
sýrový chléb,
syrovy chleba,
spanelsky bochník,
recepty z tvrdého chleba španělský,
chleb bez mouky,
spanelsky cnleba psenicny,
sýrový chleba bez mouky recept,
chléb mamo,
domácí španělský chléb
Suroviny:
kvas žitný,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mléko,
olej,
vejce,
sýr uzený,
sýr niva,
sůl
Komentáře (8)