Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší pudinkáče

Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a rozhodně si zaslouží místo ve vašem seznamu oblíbených moučníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

100 min (85 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí)

5. 1. 2017 18:43

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie26 129 kJ / 6 245 kcal
Bílkoviny95,78 g
Tuky390,14 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 856 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy580,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...

Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.

Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Stanicka90 Stanicka90

24. 3. 2018 18:26

Trochu komplikovanější práce. Těsto se zadělávalo opravdu těžce, když děláte ručně. Chce to pekárnu nebo trochu víc mouky. Krém chce stopro víc cukru, jinak je výsledek “nemastný a neslaný”. Vylepšila jsem čokoládovou polevou a příště vím, co upravit:) ale recept ukládám, výsledek byl nakonec moc dobrý. :-8

Pouzina

14. 5. 2017 11:28

Těsto bylo ze začátku docela řídké,ale chce to opravdu déle propracovat, až se nelepí na stěny mísy . Krásně se s ním pracovalo, nelepí se a po upečení je nadýchané jako obláček :-8 Určitě jsem nepekla naposledy. :yes: zasloužený bod za recept a ne za foto jak to mnozí dělají...

Irrena Irrena

13. 4. 2017 14:13

bystrouska: já už jsem je dělala 2x a vždy se s těstem dobře pracovalo, nikdy nelepilo;-) Zadělávala jsem těsto v DP.

Jarka Ax Jarka Ax

13. 4. 2017 07:57

bystrouska:
Chce to propracovávat těsto tak dlouho, dokud nezíská nelepivou konzistenci, pak se s ním pracuje moc dobře. :yes: Je to v poznámce pod receptem. I já s tím měla poprvé problém, dokud mi uživatelka Hella neporadila. :-K

bystrouska

9. 4. 2017 17:12

Pudinkáče jsou dobré :yes:, ale s těstem se špatně pracuje, lepí se , musí se hodně podsypávat :-(. Ale jinak chuťově dobré:yes:

luciehutt luciehutt

18. 3. 2017 00:42

.Zlatý klas za 1* :-). Nebyli jsme z nich tak unešený jak jsem čekala, ale chutnalo ;-). Při plnění mi praskl zdobící sáček a krém byl všude :-D. Takže na fotku to nebylo.
S těstem se pracovalo krásně, lépe než s klasickým kynutým těstem :yes:

zizala zizala (moderátorka)

7. 3. 2017 10:13

liba: Shodou okolností jsem pudinkáče dělala o víkendu. Naštěstí jsem si přečetla poznámku autorky o tom, že se těsto má dlouho hníst a pak není řídké. Zadělávala jsem hned ze dvou dávek v robotu, nechala jsem těsto zpracovávat opravdu dlouho a bylo pěkné. Jen se mi ani za nic nedařily krouceniny (je to rukama), dělala jsem tedy bochánky. Ale těsto bylo v pořádku ;-)

Dajda Dajda

7. 3. 2017 09:28

liba: No mě tohle těsto připadá úplně normální, ale soudím jen podle ingrediencí. Takže by to chtělo upřesnit, jinak je ta informace vcelku k ničemu: špatně se s ním pracuje, není dobré na chuť nebo co :-?

liba

7. 3. 2017 08:33

Tak za me hotovy propadak.Testo totalne na prd.A to delam kynute testo jak dlouho.A tohle jsem fakt nevidela.Co je na tomhle receptu dobre je ten krem.Ten dneska dam do dortiku ten bude lepsi jak ty pudinkace.;-(

Irrena Irrena

31. 1. 2017 15:06

Dělala jsem je a vydržely 4 dny a byly čím dál lepší;-):yes: Těsto jsem dělala v domácí pekárně a bylo suprové:yes:

Fikina

31. 1. 2017 13:35

luciehutt: Určitě vydrží,teda pokud se nestí což asi hrozí.

luciehutt luciehutt

30. 1. 2017 11:11

Těším se až vyzkouším, snad vydrží na oslavu do druhého dne v pohodě ( a snad je manžel do rána nezbaští ) :-D :yes:

Janako

27. 1. 2017 19:27

Právě jsem je dodělala, s těstem se krásně pracovalo a použila jsem Zlatý klas. Opravdu mě překvapil, je to úplně něco jiného než pudink. Krásně voní a všichni už mlaskají. Děkuji za recept, úžasné. :yes::yes::-)

Coleta

17. 1. 2017 09:19

Vyzkoušeno. Jsou moc dobré. Sice jsem zaměnila mouku za polohrubou (nedopatřením) tak jsem čekala co z toho vyleze, ale povedly se. +1.

Sudet Sudet

17. 1. 2017 00:48

Vypadá to tak dobře, že zítra recept vyzkouším!<3

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pudinkace pudinkace recept recept na pudinkace pudinkáče recept videorecept pudinkáče recepty recepty pudinkáče recept pudinkace pudingače kynuté pudinkáče pudikače těsto na pudinkáče pudinkáče z listového těsta pudynkače pudynkače pudinkáč top recepty pudinkáče nejlepší recepty domaci pudinkace pudinkáče z domácí pekárny podinkáče

Suroviny: mléko, droždí, cukr, mouka hladká, sůl, žloutek, olej, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, vanilkové aroma, máslo, vejce, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Nejlepší pudinkáče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rOW