Masové kuličky se žampionovou omáčkou

La Furi Roja Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 4 porce Mleté maso 14 názorů

Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
43

Suroviny

Kuličky:
500 g mletého masa
2 vejce
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžička kečupu
strouhanka/hladká mouka
pepř
sůl
mletá paprika
1 stroužek česneku
2 PL sádla
Omáčka:
4 velké žampiony
máslo
smetana na vaření
sušený zázvor
sušený česnek
pepř
1/2 masoxu
grilovací koření
sušená petržel
+ brusinky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na kuličky spojíme a zahustíme strouhankou nebo moukou, aby se daly dělat kuličky. Koření dávám cca po půl lžičce. Necháme uležet. Potom válíme kuličky, která na oleji smažíme ze všech stran. Kuličky vyjmeme z pánve - dávám je mezi dva hluboké talíře, aby nevychladly.

  2. Z pánve slijeme olej, dáme na ni rozpustit 1 PL másla a ogrilujeme žampiony nakrájené na plátky.

  3. Zasypeme trochou grilovacího koření.

  4. Zalijeme smetanou, přidáme půlku masoxu a koření a necháme provařit, dokud smetana nezhoustne. Kdo chce, může zahustit lžičkou solamylu.

  5. Podáváme s brusinkami.

Poznámka

Jako přílohu dělám brambory, hranolky nebo bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Masové kuličky se žampionovou omáčkou

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    Dajda: Rekla bych naopak:-p

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Recept se mi líbí, do omáčky někdy dávám místo smetany normální smetanu zakysanou:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    nanny: Máte recht, nevšímejte si toho! Alespoň se nebudete muset rozčilovat! :-//

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    casino: Jen jsem Vam odpovedela a pokud se tady zacne zase diskutovat,nezjima me to.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    La Furi Roja: My u nas taky,jakekoliv kulicky vyborne.A navic tady v Hollandsku neznaji karbenatky,ale delaji velke koule.:-K

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja(autorka receptu)

    To je fakt, když jsou schopný pojmenovat ty mražený polotovary pizza a u nás říkaji špagety nudlím s kečupem. Ale já měla švédské kuličky jen v ikeii a tam to až zas taková gastronomie není :D Každopádně tohle kuličkový jídlo miluji ať už se jmenuje jakkoliv :D


    Nanny: Šalvěj s masem znám, ale spíš s peçeným, kdy ho krásně ovoní. Taťka dělala jednou šalvějovou omáčku, spíš jako přeliv a ta byla dokonalá.

    Odpovědět

  • casino casino

    nanny:
    Máte pravdu:yes:
    No, proč se ale tedy vůbec k pizze vyjadřujete, he? :-O
    A dokonce 2x během dvou minut? ;-(
    (pokuste se můj nekoment pochopit pouze jako řečnickou otázku:-) a snad to tu některá dobrá duše vymázne bez toho, že by to převedla do DISKUZÍ:-K

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    Ale uz jsme zase v jinem tema,tady jde o kulicky a ne o pizzu.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    casino:Ta silnejsi,vykynutejsi se dela po cele Italii,hodne jsem se ji tam najedla,prevazne je to pizza Hawaii;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No jo, no... jeden by kolikrát zaplakal, jakých zhůvěřilostí jsme schopni se dopustit;-(
    :-)Ale k té pizze...
    V It. se jedná o dvě ROZDÍLNÉ varianty: Ta tenká je "neapolská":yes::yes::yes: a ta silnější, vykynutější - skoro koláčová, se dělá spíše na severu kde se jí říká "milánská" a ve střední It. "římská" :yes::yes:
    Ty pizzy se liší i náplní a silnější slouží spíše jako jídlo k zasycení:-) než k potěše :-D

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Mnam,nas kamarad dela podobne a pridava tam i salvej:-K:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    La Furi Roja: Fakt je, že se tady občas vedou diskuse, co je pravé: co je pravá italská pizza, co je pravé tiramisu apod. To však podle mě většinou určit nejde. Jo někde někdo udělal první tiramisu a první pizzu, ale dneska takové pokrmy najdete v mnoha rozdílných variantách, a to myslím v samotné Itálii. Někde mají pizzu krásně tenoučkou, jinde tlustou, někde dělají tiramisu z mascarpone, jinde to je obyčejný pudink (to jsem fakt zažila na vlastní chuťové buňky). Málokdy se stává jako u dortu Sacher, že v hotelu Sacher ve Vídni dělají ten opravdu pravý podle původního receptu, který si však střeží jako oko v hlavě! Na druhé straně nevím, proč se každý moučník, v němž jsou piškoty a tvarohový nebo smetanový krém, musí nazývat tiramisu. Takže bych řekla, že jste to s názvem vyřešila šalamounsky. Ostatně v podobných receptech se hned objeví celá přehršel švédských kuliček, tak ať si každý vybere.;-)

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja(autorka receptu)

    casino: Já jim tak říkám taky, ale chtěla jsem se vyhnou debatám, jestlibto vůbec švédské je.

    Odpovědět

  • casino casino

    No, někteří zde říkají podobným jídlům Švédské kuličky :-)
    https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=%...

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo