Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 159 kJ / 38 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,58 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak, aby se naplnila celá břišní dutina.
Krok 2: Poté každou rybu obalíme do tří/čtyř plátků slaniny dle délky ryby, nejlépe tak, aby důkladně zakryly otvor naplněný pomeranči.
Krok 3: Větší pekáč rovnoměrně vyložíme několika plátky másla a bobkovým listy.
Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Krok 4: Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu.
Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.
Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Krok 4: Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu.
Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.
Zveřejněno 8. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qW6k
Moje poznámka
Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qW6k
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 6 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 16 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 6 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 7 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 7 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 9 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 10 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 12 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 13 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 13 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 14 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na pomerančích,
pečený pstruh,
recept pstruh pomerancich,
recept pstruh na pomerancich,
pstruh na slanině,
aby se nepřipalovala ryba na grilu,
pečený pstruh recept,
pstruh na másle slanina,
ryby s pomeranči,
ryba na pomerancich,
pstruh slanina recept,
pečený červený pstruh,
pstruzi pečení na slanině,
recepty pečený pstruh s pomerancem,
pstruh s pomerančem
Suroviny:
pstruh,
slanina,
cibule,
pomeranče,
máslo,
bujón zeleninový,
voda,
sůl,
tymián,
paprika sušená sladká,
koření na ryby,
česnek sušený,
bobkový list,
alobal
Komentáře (4)