

Salát z černé ředkve
Suroviny
- 1 cibule
- 250 g černé ředkve
- 200 g kukuřice - zrno z konzervy
- 100 g fazole - z konzervy
- sůl
- 2 PL octu balzamico
- 1 PL medu
- 1 PL oleje
- ----------------------
- množství surovin je orientační
Postup přípravy receptu
Očistíme reďkovku, nastrúhame.
Očistenú cibuľu pokrájame, spoločne s reďkovkou mierne nasolíme a necháme odstáť.
Zmiešame cibuľu, reďkovku, kukuricu, prepláchnutú fazuľu.
Zmiešame balzamico, olej, med a premiešame so zmesou zeleniny.
Necháme v uzavretej nádobe v chlade odstáť.
Poznámka od kuchařky
Čierna reďkovka je zdravá a dosť zabudnutá zelenina. Šalát z nej je príjemne pikantný.