Lilkový kaviár 2
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 557 kJ / 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,48 g |
| Tuky | 0,50 g |
| Vláknina | 14,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 25,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky (baklažány) několikrát propícháme a dáme na plech s pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut.
Po vychladnutí sloupneme z "kůže", nakrájíme na kostičky nebo je podélně přepůlíme a dužinu vydlabeme lžící. Krok 2: Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
V hluboké pánvi, woku či kastrolu rozpálíme olej, nejdříve dorůžova osmažíme cibuli, přidáme česnek a dál chvilku smažíme, ale opatrně, aby se česnek nepřipálil! Krok 3: Dužinu z lilků dáme do pánve, přidáme rajský protlak, kdo chce, může přidat i kečup.
Až se vydusí většina šťávy z lilků a ostatních surovin, hmotu po vychladnutí přemeleme na hrubo mlýnkem na maso. Dochutíme mletým pepřem, solí, nasekanými feferony nebo tabascem. Můžeme přidat trochu citronové šťávy.
"Kaviár" má být jemně pálivý, a mírně sladkokyselý.
Maže se na krajíce chleba nebo bílé pečivo.
Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut.
Po vychladnutí sloupneme z "kůže", nakrájíme na kostičky nebo je podélně přepůlíme a dužinu vydlabeme lžící. Krok 2: Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
V hluboké pánvi, woku či kastrolu rozpálíme olej, nejdříve dorůžova osmažíme cibuli, přidáme česnek a dál chvilku smažíme, ale opatrně, aby se česnek nepřipálil! Krok 3: Dužinu z lilků dáme do pánve, přidáme rajský protlak, kdo chce, může přidat i kečup.
Až se vydusí většina šťávy z lilků a ostatních surovin, hmotu po vychladnutí přemeleme na hrubo mlýnkem na maso. Dochutíme mletým pepřem, solí, nasekanými feferony nebo tabascem. Můžeme přidat trochu citronové šťávy.
"Kaviár" má být jemně pálivý, a mírně sladkokyselý.
Maže se na krajíce chleba nebo bílé pečivo.
Zveřejněno 15. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový kaviár 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWnY
Moje poznámka
Lilkový kaviár 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWnY
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 20 minutami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 41 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 22 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 22 minutami
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 4 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 11 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Tématické fráze:
kaviár z lilku,
lilkovy kaviar,
lilkový kaviár recept,
recept na lilkový kaviár,
skoro kaviar z lilku,
lilek recepty kaviar,
citronovy kaviar,
kaviar recept,
recepty kaviár z lilku,
příprava kaviaru z pečeného lilku,
recepty kaviár,
kavuar z lilku,
kaviár z lilku,
kaviar z baklažánu,
kaviár z lilku recept,
lilkovy kavijar,
lilkovy kaviárem,
lilkové recepty,
recept lilkový kaviár,
lilek opečený nasucho v troubě
Suroviny:
lilek,
cibule,
česnek,
olej,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
feferonka čerstvá
Komentáře (1)
No, nešpiním ale masomlýnek a to lilkové maso rozfofruju vidličkou