Ženský rozmar 2
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 224 kJ / 3 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,47 g |
Tuky | 158,48 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 427 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 470,91 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept pochádza z receptov zdedených po mojej mamke. V čase môjho detstva tento jednoduchý a veľmi chutný múčnik bol u nás na stole veľmi často. A tento starý a originálny názov si určite viacerí vybavia v pamäti.
Pridávam ako alternatívu k receptu od cathleen, pridala som do podobných. Odlišuje sa prípravou. Toto cesto je liate a kysne na plechu. Stretla som sa už aj s verziou, kde cesto je robené s práškom do pečiva.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2017 18:45
tejaja: A zacukruješ dopredu,alebo nie?
8. 3. 2017 18:41
casino: Podrobnější popis by nebyl ? Vidím,že se mám ještě furt na co ptát!!!
8. 3. 2017 18:36
Tejajka,ja som smaltované vyhodila /svokra v nich marmelády a džemy varila/ a ja mám iba veliké nerezové ! Ja to mám vždy počes varenia na malom horáčiku,ale je fakt ,že v tom obrovskom hrnci mám aj 8 kíl marhúl a trvá dlho než sa to prevarí a počas toho sa to okysličuje.
8. 3. 2017 18:31
casino: O jahodové a malinové nemluvím ! Jahodová se mi nedaří vůbec strácí jak barvu ,tak chuť a malinová,kterou miluji ,je na tom stejně ,až na to ,že maliny jsou více aromatické,takže se to snese.
8. 3. 2017 18:26
magdalenka: Suchý dunct ???? Čo to je ?
7. 3. 2017 21:56
tejaja:
7. 3. 2017 21:17
magdalenka: Ja som moderná varením iných vecí a trávením voľného času.
casino: Z jahôd lekvár ani džem nerobím, tie zbaštíme.
casino: Z jahôd lekvár ani džem nerobím, tie zbaštíme.
7. 3. 2017 21:13
Veronika.Hrozna: Podstata je v rýchlosti, aby marhule nezoxidovali. Robím to tak, že privediem marhule k varu v 2 hrncoch a nechám ich pomaly variť aj počas toho, ako z nich odoberám do ďalších dvoch kastrólov na varenie po troške. Zacukrované marhule vždy zakryjem. A robím radšej na 3x ako raz veľmi veľa. Nesmú proste prichádzať dlho do styku s kyslíkom.
K chuti: pozor na kastróly, používam smaltované a nesmú byť obité.
K chuti: pozor na kastróly, používam smaltované a nesmú byť obité.
7. 3. 2017 21:06
tejaja: Veronika.Hrozna:
Děláte zavařeniny jako má máti blahé paměti
Meruňková, ta se ještě dala..., ale jahodová za moc nestála o barvě nemluvě
No, já vařím (takřka výhradně džemy, pouze na Sacher dělám "marmeládu") jako magdalenka: tedy se žel. přípravkem a některé druhy i s kys. citronovou, ke fšeobecné spokojenosti a vařím tůůůze rád, protože to odsýpá
Vařím po 1kg ovoce na střídačku ve dvou litiňácích a za 20 minut je jedna dávka vzhůru nohama zadeklovaná ve skle
Používám drátěné mačkadlo, kastroly mezi vařením neumývám a případnou neplnou sklenku doleji z další várky.
Děláte zavařeniny jako má máti blahé paměti
Meruňková, ta se ještě dala..., ale jahodová za moc nestála o barvě nemluvě
No, já vařím (takřka výhradně džemy, pouze na Sacher dělám "marmeládu") jako magdalenka: tedy se žel. přípravkem a některé druhy i s kys. citronovou, ke fšeobecné spokojenosti a vařím tůůůze rád, protože to odsýpá
Vařím po 1kg ovoce na střídačku ve dvou litiňácích a za 20 minut je jedna dávka vzhůru nohama zadeklovaná ve skle
Používám drátěné mačkadlo, kastroly mezi vařením neumývám a případnou neplnou sklenku doleji z další várky.
7. 3. 2017 20:24
Veronika.Hrozna: doma sme varili ako uvádzate obe, varenie lekváru len s cukrom. Nenávidela som to státie pri sporáku a miešanie a miešanie a fŕkanie a fŕkanie. Som moderná žena - používam Pektogel, postupujem podľa návodu. Marhule umyjem, pokrájam, rozmixujem a dám variť. Potom cukor a želírovací prostriedok podľa návodu, suchý dunct. Tak isto malinový lekvár. Len dulový nepotreboval želírovací prostriedok.
7. 3. 2017 19:53
tejaja: Ale mne to tmavne a tiež to trošku stratí chuť neviem,kde robím chybu ! Práve teraz som vybrala skleničku lekváru z predminulého roku,ako píše Magdalenka a je vhodný akurát na palacinky/tam ho totiž nevidíš/! Na tento zákusok absolútne nepoužiteľný. Minulý rok marhulky neboli ,takže som nevarila.
7. 3. 2017 19:30
Veronika.Hrozna: Presne takto varím lekváre aj ja, naučila som sa to tiež doma. Nepoužívam želírovacie prípravky.
7. 3. 2017 19:14
magdalenka: Ja varím džem tak,že deň pred varením marhulky zacukrujem a nechám do druhého dňa .Potom nechám pomaličky zovrieť a odoberiem vždy do malého kastróliku za dve žufanky a nechám na sporáku zhustnúť na potrebnú hustotu a postupne nalievam do skleniček. Ak máš lepší recept,sem s ním!
7. 3. 2017 12:17
Veronika.Hrozna: toto je predvlaňajší....mám ho v špajzi, tma tam nie je. Nezdá sa mi, že by tmavol. Používam želírovacie prostriedky, mamka varila len s cukrom....celé hodiny a prskalo to. Tak neviem, ako varíš ty...
7. 3. 2017 11:18
Magdalenka mne sa vždy podarí uvariť krásny,ale časom stmavne a nie je taký krásny,ako tvoj ! Už to potom nevyzerá dobre. Mám ho v pivnici ,ale aj tak tmavne ,a stráca trošku aróma ,nie je to ono. Moja svokra robila nádherný ,ale recept zomrel spolu s ňou. Ten istý prípad malinový džem,nikdy nie je i taký ,ako ho robila moja mama.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 2 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 7 minutami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 3 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 6 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 6 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí
Živáňská pečeně v horkém popelu: Maso ve slovenské specialitě zůstane báječně šťavnaté a brambory neuvěřitelně lahodné
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: zensky rozmar ženský rozmar recept koláč ženský rozmar ženský rozmar koláč řezy ženský rozmar recept ženský rozmar rozmar suchý dunst recepty-ženský rozmar buchta ženský rozmar recept na ženský rozmar zenaky rozmar ženský rozmar moučník varecha.sk moučníky řezy kolac rozmar recept na buchtu ženský rozmar ženský rozmar buchta kolač z nazvem zensky rozmar zensky rozmar s jahodami rozmar řezy recept
Suroviny: máslo, žloutek, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, mouka hladká, sůl, kůra citronová, džem meruňkový, bílek, cukr krystal, sůl
Ženský rozmar 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pWD2
39 názorů