Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Csikóstokány - tokáň čikóš

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 1. 2010 18:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 174 kJ / 2 193 kcal
Bílkoviny153,61 g
Tuky162,67 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,95 g
Sacharidy26,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podávame s haluškami, ryžou alebo cestovinami.

(prílohové halušky - 500 g múky polohrubej, 1 vajce a voda, polotuhé cesto, hneď do vriacej vody haluškárom hádžeme halušky)

Recept pochádza z mojej zbierky receptov, samotné jedlo patrí k maďarskej klasike, má viacero variant.

Hodí sa k nemu asi Veltlín zelený...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

9. 10. 2013 21:58

mekkejla::-K:-K

mekkejla

9. 10. 2013 05:54

Tokáň jsem vždy dělala z hovězího a bez jakéhokoliv zahušťování, ale musím říct, že smetana tomu dodá zase úplně jiný švih a šmak a je to opravdu výborné! :yes: Jelikož mi v ledničce přebývala zelenina, tak jsem dala více rajčat i papriky (alespoň bylo více omáčky, kterou my můžeme na litry :-8) a bylo to jen ku prospěchu. Všem vřele doporučuju! :yes:

magdalenka magdalenka

1. 6. 2012 08:16

Livka: Mám radosť...

Livka

31. 5. 2012 14:58

+1 bodík :yes: Tento recept sa u nás moc osvedčil a varím to už druhý rok :-) díky za receptík

magdalenka magdalenka

13. 3. 2010 23:40

;-)

jahoda jahoda

13. 3. 2010 23:40

Dnešní oběd díky Vašemu receptu byl báječný (přílohu jsem zvolila Bavorský knedlík od Lemarti www.toprecepty.cz/recept/10817-bavorsky-knedlik-od-lemarti/). Doporučuji:yes:13

BILKOVAI BILKOVAI

10. 3. 2010 22:21

Magdalenko děkuji za recept:-K:-K:-K Aj ty halušky se mi povedly. Vždycky jsem je dělala z prášku:-8

magdalenka magdalenka

10. 3. 2010 22:18

Ivetka, máš krásnu fotku, prečo by si ju mala dávať preč?
A k tým spomínaným jedlám, ani mne nie je jasný rozdiel...Je to skôr prelínanie jedál a receptov v rámci str. Európy...Maj sa pekne a pekný večer!

BILKOVAI BILKOVAI

10. 3. 2010 22:05

Magdalenko, bylo to dobré. Něco podobného vařím a říkáme tomu paprikáš. Fotku jsem přidala, jestli ji nebudeš chtít, tak napiš;-)

magdalenka magdalenka

24. 1. 2010 22:30

Zdenka1, pesničku nepoznám, napadlo ma iba porekadlo o starom psovi a nových kúskoch, ale to sa akosi sem nehodí...;-)
Ale som rada, ak vám niečo navarené podľa mňa bude chutiť...
Želám pekný večer!

magdalenka magdalenka

24. 1. 2010 22:27

Vďaka za body a záujem o môj recept a hlavne, velikánska VĎAKA MIRKE!!!

Zdenka1

23. 1. 2010 16:34

Magdalenko. Znáš písničku, neopouštěj staré věci pro nové ? Tokáň jsem dělala doposud bez zeleniny. Ráda svůj recept opustím a budu dělat podle tebe, protože tato varianta je mnohem a mnohem lepší. Díky, že jsi tu takový výborný recept vložila.:yes:

Bibinka Bibinka

23. 1. 2010 15:40

Mirko, čím dál víc zjišťuji, že vy jste taky na taková "mokrá" jak říkám, omáčková a šťávičková jídla. Díky za vytažení receptu, brzy půjde na řadu Magdalenko, líbí se mi, dávám ti bodíka a Mirce taky:yes:

mirca75 mirca75

23. 1. 2010 15:33

Magdalenko:-) tak jsem váhala jestli mám,nebo nemám přidat fotečky - přeci jen,"otravuji" poměrně často.Ale protože byl dnešní oběd jedním z těch,které se nazývají vynikající:yes:(jako všechny od tebe:-K),tak je přeci jen přidávám,aby jsi viděla jak se povedlo;-).Vyškvařená slanina (dala jsem napůl normální a anglickou) dala jídlu báječnou základní chuť a zakysanku jsem přimíchala dovnitř.Manžel měl jako přílohu brambory,my rýži a věř,že po všech zůstaly talíře jako po umytí:-p:-p.K fotkám přidávám boďku č.7 a velké díky za dobrotu:-K.A vřele doporučuji dalším k ochutnání:-).

maris maris

23. 1. 2010 15:25

Magdalenko, mirco - posílám další bodík, budu se opakovat - ale jste skvělá dvojka:yes::-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tokaň tokán recept debrecinske škvarky recept šprudlovačka kuřecí tokán čikóš recepty tokáň slovenský tokáň recept tokáň veprovy tokan csikos tokáň z kuřecího masa ko tok tokan recepty tokán na smotane tescoma s chuté. cz vepřový tokáň halušky k masu čikoš jidlo hovězí tokáň se zelím recept slovenské plecko

Suroviny: plecko vepřové, cibule, slanina uzená, paprika sušená sladká, sůl, paprika čerstvá červená, rajče, smetana kysaná, mouka hladká

TopRecepty.cz

Csikóstokány - tokáň čikóš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNqn