Velikonoční beránek jogurtovo celozrnný
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek s přídavkem celozrnné mouky je zvláčněn jogurtem a ovoněn citronovou kůrou a šťávou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 626 kJ / 2 301 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,38 g |
| Tuky | 109,42 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 2,08 g |
| Sodík | 984 mg |
| Sůl | 2,44 g |
| Sacharidy | 241,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme jako první v tuhý sníh.
Krok 2: Ve druhé, větší míse, vyšleháme do pěny žloutky s cukry, citronovou kůrou a šťávou. Do této pěny lehce vmícháme rozpuštěnou Heru, jogurt, mouky a nakonec i sníh z bílků. Troubu předehřejeme na 190 °C.
Krok 3: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme polohrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme. Pečeme 50 minut v horkovzdušné troubě.
Krok 4: Beránka vytáhneme z trouby a necháme vychladnout ve formě - pokud bychom vyklopili dříve, hrozí, že se zdeformuje.
Krok 5: Mezitím, když beránek chladne, vyšleháme bílek na polevu s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči.
Zveřejněno 17. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční beránek jogurtovo celozrnný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rjW
Moje poznámka
Velikonoční beránek jogurtovo celozrnný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rjW
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 35 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 38 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 22 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční beránek s jogurtem,
velikonoční beránek s s jogurtem,
recept na velikonočního beránka z jogurtu,
recept na celozrnneho beránka,
velikonoční beránek top recepty,
beránek z celozrnné mouky,
velikonoční beránek z jogurturecept,
velikonoční beránek s jogurtem recept,
veliknoční beránek s jogurtem,
nejlepší recept na velikonočního beránka,
velikonční beránek s jogurtem,
recept na beránka s jogurtu,
cleozrnny beránek recept,
velikonoční beranek postup
Suroviny:
cukr krupice,
cukr vanilkový,
vejce,
mouka polohrubá,
mouka celozrnna pšeničná,
tuk hera,
jogurt,
kypřící prášek do pečiva,
kůra citronová,
šťáva citronová,
bílek,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
mandle,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (2)