Nakládaná vepřová pečeně

Casimanta Kuchař: Casimanta

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
20 g soli (nakládání masa)
estragon
2-4 stroužky česneku
1 cibule
1 bobkový list
10 kuliček pepře
2 lžíce mouky
300 g vepřových kostí
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso potřeme solí a prolisovaným česnekem a estragonem. Dáme do mísy, přikryjeme folií a necháme přes noc v chladu.

  2. Připravíme nálev: půl litru studené vody svaříme s rozkrájenou cibulí, pepřem, bobkovým listem, vychladíme a scedíme.

  3. Nálev nalijeme na maso a na 7 dní uložíme do lednice.

  4. Na pekáč poklademe vepřové kosti, na které položíme pečeni.

  5. Mírně podlijeme vývarem a za občasného polévání pečeme do měkka.

    Podáváme s brambory, bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaná vepřová pečeně

Tématické fráze: nakladani masa na peceni nakládání masa nakladana veprova panenka vepřová pečeně recepty pro začátečníky nakládání veproveho masa nakládané vepřové maso nakladaná vepřová žebra nakládání masa před pečením nakladaná panenka veprová pečene vepřová pečeně s kostí nakládaná masa nakládaná panenka recepty vepřová pečeně recepty veprova pecene bez kosti nakladani veprove panenky nakládání vepřového masa na pečení vepřová panenka nakládaná lák na nakládání masa nakladane maso na peceni

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít