Likérové špičky jako od cukráře

nanynka2901 Kuchařka: nanynka2901

Doba přípravy: 40 min 30 ks Cukroví , Nepečené, Plněné 8 názorů

Suroviny

Korpus:
200 g piškotů
250 ml vody
Náplň:
250 g ztuženého tuku
250 g moučkového cukru
2 vejce
50 g kakaa
2-3 lžíce rumu
vaječný koňak
Poleva:
200 g čokolády na vaření
40 g tuku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty rozdrtíme a smícháme s vodou. Šleháme, dokud nevznikne hladká homogenní směs. Dáme péct do trouby na 180°C do zlatova.

  2. Tuk vyšleháme s vejci a cukrem. Přidáme kakao a postupně přiléváme rum.

  3. Když jsou buflery upečené, vyndáme je z trouby a cukrářskou špičkou na korpus tvarujeme tělo špiček.
    Když máme špičky vytvarované, dáme je na 15 minut do ledničky.

  4. Vaječným koňakem špičky naplníme a uzavřeme špičkou ze zbývající hmoty.

  5. Poté všechny špičky namočíme do čokolády a dáme vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 650 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Likérové špičky jako od cukráře

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Ještě jsem neviděla ztužený tuk šlehat.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: No, koupit čtyři špičky někde v cukrárně a vyfotit je umí asi každý. Údajná autorka nereaguje a asi ví proč :-//:no:

    Odpovědět

  • vejma vejma

    také nejsem z tohoto receptu chytrá:-//

    Odpovědět

  • casino casino

    Likérové špičky jako od cukráře
    No, za takové dílo jako je na obrázku by se nestyděl ani cukrář profesí cukrář, leč těžko uvěřit, že ten kdo vytvořil špičky na fotečce tak učinil podle surovin v surovinách a podle postupu v postupu :-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    zizala: Jarka ďakujem za upozornenie, videla si ako to bolo dokopy popísané, zle sa to presúvalo, prehliadla som. Ešte raz díky. ;-)
    Inak súhlasím, recept nie je dobrý.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    tejaja: Na korpus podle postupu jsou jen piškoty a voda. Zbytek ingrediencí je do krému. Aspoň jak tomu rozumím já. Z piškotů rozšlehaných s vodou a upečených v placce nikdy nevzniknou buflery. Buflery se dělají z vajec, cukru a mouky a stříkají se na plech v podobě kopečků. Nebo se krém a náplň stříkají na dětské piškoty, ty ale zůstávají v celku. Recept je nesmysl 8-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    zizala: Práve pre takéto prípady by bolo dobré, aby sa recepty zobrazovali až po aktivovaní. Bohužiaľ...:-(

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Když pominu naprosto zmatečné ingredience, kde není zřejmé, co patří kam, je postup na buflery zcela nesmyslný. Nevím, zda došlo ke špatnému zkopírování nebo jde o legraci 8-(:no:

    Odpovědět

Tématické fráze: likérové špičky recept recept na buflery náplň do likérovych špiček likérové špičky likérová špička recept likérové špičky na plech cukrářské buflery likérové špičky napln recept na likerove špičky buflery jak se dělají likérové špičky směs na likérové špičky náplň do špiček likérové špičky postup špičky na plech recept na cukrářské špičky nejlepší likérové špičky recept na špičky likérové špičky recepty likěrové likérové špičky