Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 373 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,36 g |
Tuky | 15,27 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 25,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vařit kus ryby (já dala tresku) s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou (může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit.
Krok 2: Uvaříme si vajíčka natvrdo a z mouky na másle si uděláme jíšku. Do polévky dáme rozpustit měkké sýry, přidáme podravku podle chuti a slanosti, zavaříme jíšku, dáme nasekaná vajíčka a vypneme plotýnku.
Krok 3: Zasypeme petrželkou a můžeme dát podle chuti pár kapek citronu a na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.
Zveřejněno 28. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gurmánská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7jE
Moje poznámka
Gurmánská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7jE
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 50 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 55 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
hrstková polévka labužník,
kuchařské recepty polévky,
gurmanská kuchařka,
jak uvařit rajčatovou polévku - gurmánskou,
polevka z aljasske tresky,
polévky recepty z časopisu,
kucharske recepty polevky,
vepřová plec po gurmánsku-recept,
gurmánská čočka recepty,
gurmanska gulasova polevka,
polévka z kosti kruty,
polévky labuznik,
kruta polevka a dalsi recepty,
polevka z mekkych syru,
jak rozpustit měkký sýr,
gurmánská nápln,
gurmánské luštěniny recept,
recepty labužník - polévky,
gurmanská houbová polevka,
labužník recepty polévky
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
kedlubna,
květák,
pórek,
vejce,
sýr tavený,
pangasius,
sýr tvrdý,
petrželka,
sůl,
podravka,
citron,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (6)