Postup přípravy
Zveřejněno 6. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá rajská s rýží podle mamky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y437
Moje poznámka
Jednoduchá rajská s rýží podle mamky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y437
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 7 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 9 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 10 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 12 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 14 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová bábovka
AlenaCernik před 1 hodinou
Cuketová topinková směs
douver před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 2 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 3 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 4 hodinami
Bublanina
alenalentz před 5 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 6 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 6 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 8 hodinami
Tématické fráze:
rajská polévka s rýží,
rajská s rýží,
jednoduchá polévka s rýží,
jednoducha rajska,
rajská polévka s rýží jednoducha,
cim je dobra ryze,
polévky,
jednoduchá rajská polévka s ryzi i,
rýže pytlíky,
cim se zahustuje rajska,
rychla rajská polévka s rýží,
recept rajska s ryzi,
recepty
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
bujón hovězí,
voda,
tymián,
koření hřebíček,
skořice mletá,
sůl,
bylinky,
koření polévkové,
rýže
Komentáře (13)
I nejlevnější pytlíkovna je lepsi
Nevarila maminka náhodou v 90letech ve školní jídelně??
Protlak je lépe dát hned na jíšku, zarestovat, čímž se sníží jeho kyselost. Pak se teprve zalévá vývarem nebo vodou. Předem uvařenou rýži dám až nakonec a jen prohřeju. Ale lze samozřejmě dát rýži nebo těstoviny do polévky syrové a vařit spolu s polévkou, protože než se provaří jíška, uvaří se v pohodě i syrová rýže nebo drobné těstoviny.
a rýže se vaří 20 min takže uvařenou ji dát ještě vařit na 1/2 hodiny je přinejmenším zvláštní postup.