Opečenky mojí mamky

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

zbylé bramborové knedlíky nakrájené na plátky
1-2 lžíce sádla (olej bych nepoužila)
Zelný salát (množství lze znásobit dle potřeby):
500 g hlávkového zelí
1 mrkev
50 ml oleje
2 lžíce cukru moučky
1 lžíce octa
sůl dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nastrouháme na tenké nudličky, dáme do misky a zalijeme vřelou vodou. Zatím připravíme zálivku promícháním oleje, octa, cukru a soli. Zeli slijeme a na sítu propláchneme studenou vodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, zálivku a promíchané dáme v uzavíratelné nádobě do chladu. Vydrží dlouho, ale nezkoušela jsem víc než 14 dní, jelikož se vždy vše snědlo dřív.

  2. Dělám domácí bramborové knedlíky a téměř vždy nějaké zbudou. Z kupovaného těsta v sáčku jsem to nikdy nezkoušela a receptů na knedlíky je tu dost.
    Naše mamka nám opekla kolečka z obou stran na sádle a nechala odsát na papírovém ubrousku (dnes jsou papírové utěrky) přebytečný tuk.

  3. Sourozenci si je potírali domácí marmeládou, ale mně víc dodnes chutnají samotné se zelným salátem ze syrového nebo kysaného zelí a někdy stačí i kyselá okurka.

Poznámka

Když ochutnala moje kamarádka, řekla, ať recept zveřejním. Jsou tu i jednodušší a smazat to jde vždy, třeba někdo nezná a zkusí i tento.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 167 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opečenky mojí mamky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jak dlouho vydrží bramborové knedlíky vdolky s rozhudou zelný salát z hlávkového zelí