Tvarohovo-limetkové suflé ( bez mouky )

RubyRom Kuchařka:

Doba přípravy: asi 40 minut + pečení 4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

1 kostka tvarohu
4 vejce
2-3 lžíce cukru
špetka soli
2 limetky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme nahladko. Pak ušleháme zvlášť bílky se špetkou soli na tuhý sníh, po lžicích zlehka vmícháváme do tvarohové hmoty. Mističky na suflé vymažeme máslem a vysypeme mletými mandlemi nebo kakaem, naplníme po okraj těstem a vložíme do vyhřáté trouby na plech s trochou vody. Pečeme na 170 st. asi půl hodiny.

  2. Mezitím připravíme omáčku - do kastrůlku dáme plátek másla, rozehřejeme a přidáme 3 lžíce cukru , za stálého míchání uděláme karamel, jakmile začne hnědnout , vlijeme po troškách 2 vymačkané limetky i s trochou jemně nastrouhané kůry a pilně mícháme. Nakonec přidáme 2-3 lžíce smetany a ještě chvilku na mírném ohni vaříme, asi tak minutku.

  3. Suflé při pečení vyběhne, ale chladnutím opět spadne, toho se nelekněte, je to běžné. Polijte omáčkou a posypte kůrou.

Poznámka

Tento recept mám i na stránkách www.pažitka.cz .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tvarohovo-limetkové suflé ( bez mouky )

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo