Croissanty
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,05 g |
Tuky | 207,04 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,55 g |
Sacharidy | 368,47 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2014 16:33
30. 7. 2013 18:39
26. 2. 2013 19:49
4. 11. 2012 10:54
Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ?
Predem diky za odpovedi :)
12. 5. 2012 11:13
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš.
12. 5. 2012 10:23
16. 2. 2012 12:17
21. 10. 2011 10:34
14. 5. 2011 20:29
máš je luxusní
13. 1. 2011 23:09
13. 1. 2011 19:08
9. 1. 2011 10:21
8. 1. 2011 20:30
8. 1. 2011 18:41
8. 1. 2011 10:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 1 hodinou
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 2 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 16 sekundami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 22 minutami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 27 minutami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 52 minutami
Candát pečený na másle
Sergi uvařil před 1 hodinou
Hrníčkový mrkvový koláč s jogurtovou polevou
Princezna@Lada uvařila před 2 hodinami
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 3 hodinami
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: croissant recept těsto na croissanty croissanty recept recept na croissant recept na croissanty crosant recept croissanty těsto na croissant recept croissant crosant croissant crossiant croisant croisant recept crossant croissantové těsto crossiant recept recept na croisant recepty croissant recepty croisant
Suroviny: mouka hladká, máslo, mléko, droždí sušené, cukr, sůl, vejce, voda
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
18 názorů