Suroviny
Porce: cca 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 208 kJ / 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,14 g |
Tuky | 43,93 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 3,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, který připravíme z droždí, špetky cukru a trošky vlahé vody, přidáme ostatní suroviny. Zaděláme těsto, zapracujeme nakrájené olivy a necháme kynout. Pokud nechcete sušené droždí, můžete použít půlku kostky čerstvého.
Krok 2: Pak uděláme bochánky, které potřeme vajíčkem.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.
Zveřejněno 26. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olivové bandůrky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xAwz
Moje poznámka
Olivové bandůrky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xAwz
Nejnovější recepty
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Nutellové oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno 8. 10. 2025 20:42:48
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 7 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 8 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 8 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 9 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 9 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 10 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 10 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty z olivy,
recept na bandurky,
pečivo bandurka,
olivy recepty,
bandůrky,
bandurka recept,
recept bandurka
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná,
mouka kukuřičná,
sůl,
vejce,
droždí sušené,
voda,
olej olivový,
olivy zelené,
vejce
Komentáře (1)