Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 485 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,07 g |
Tuky | 101,64 g |
Vláknina | 6,09 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 457 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 56,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Zveřejněno 11. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Moje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty z kapra,
recept kapr,
recept kapra,
kapr recept,
recepty na kapra,
radegasův kapr
Suroviny:
kapr,
šťáva citronová,
slanina anglická,
olej,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
perník strouhaný,
pivo světlé,
máslo,
sůl
Komentáře (1)