Slovenský krémeš
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba, kde je listové těsto nahrazeno medovými pláty.
Suroviny pro 1 plech
16 řezů
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 289 kJ / 5 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,96 g |
Tuky | 307,38 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 643,52 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Moje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 3 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 5 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 5 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 6 hodinami
Valašské frgály
suneno před 8 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 8 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 9 hodinami
Tématické fráze:
kremes,
kremež,
kremes recept,
domáci krémeš,
top recepty kremes,
krémeše recept,
recept na kremeše,
kremež recept,
kremes top recept,
babitčin kremeš top recept,
slovenské řezy,
top krémeš,
kremoš,
kremeše recept na youtube videorecept,
jak zužitkovat žloutky,
krémeše,
zákusek slovenský kremeš,
kremeš..,
dvou vrstvy kremes,
moucnik keremes
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
rum,
med,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
žloutek,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)
na vrch dávam čokoládovú polevu.
Cesto vaľkám na pečiacom papieri (pod papier na linku dám pár kvapiek vody, aby sa nehýbal), potom prenesiem papier s cestom na plech. Nie je potrebné piecť na opaku plechu, ani mazať tukom, po vychladnutí sa papier ľahko zlúpne.