Slovenský krémeš
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba, kde je listové těsto nahrazeno medovými pláty.
Suroviny pro 1 plech
16 řezů
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 289 kJ / 5 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,96 g |
Tuky | 307,38 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 643,52 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Moje poznámka
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 18 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno 19. 5. 2025 19:40
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 10 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 13 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 14 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 14 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 15 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 17 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 17 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 20 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Tématické fráze:
kremes,
kremež,
kremes recept,
domáci krémeš,
top recepty kremes,
krémeše recept,
recept na kremeše,
kremež recept,
kremes top recept,
babitčin kremeš top recept,
slovenské řezy,
top krémeš,
kremoš,
kremeše recept na youtube videorecept,
jak zužitkovat žloutky,
krémeše,
zákusek slovenský kremeš,
kremeš..,
dvou vrstvy kremes,
moucnik keremes
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
rum,
med,
sůl,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
žloutek,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (3)
na vrch dávam čokoládovú polevu.
Cesto vaľkám na pečiacom papieri (pod papier na linku dám pár kvapiek vody, aby sa nehýbal), potom prenesiem papier s cestom na plech. Nie je potrebné piecť na opaku plechu, ani mazať tukom, po vychladnutí sa papier ľahko zlúpne.