

Kedlubnové zelí na pivu
Suroviny
- 1 kedlubna gigant
- 1 cibule
- 500 ml černého piva
- 300 g vepřového masa (plecko, krkovička)
- 200 g uzeného
- 2 klobásy
- 3 PL plnotučné hořčice
- sůl, pepř
- koření dle chuti
Postup přípravy receptu
Kedlubnu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme a všechno dáme do pekáče.
Přidáme na kostky nakrájené maso, uzené a klobásy. Osolíme, opepříme a okořeníme. Přidáme hořčici a zalijeme pivem.
Přikryjeme pekáč a pečeme na 200°cca 1 hodinu. Pak odkryjeme a pečeme asi ještě půl hodiny. Občas promícháme. Nakonec trochu zahustíme polohrubou moukou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kedlubnové zelí na pivu
K receptu nejsou žádné komentáře.