Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečené brambory vypadají různě dle toho, jak se to právě povede. My jsme tentokrát dresinkem z kysané smetany i trošku zakrývali nežádoucí „kašovitost“, tentokrát to vzhledově prostě úplně nebylo ono, i tak jsme si pošmákli.
Na výsledek při pečení brambor má vliv nejenom trouba a kuchařský um, ale také odrůda a stáří brambor a to si vždycky nevybíráme. Pokud máme možnost si vybrat, pro pečení se nejlépe hodí tvrdší typ brambor, s tenčí slupkou. Někdo brambory peče i na pečícím papíru, aby zaručil, že se nebudou přichytávat, ale pečící papír u kocoura nevedeme.
Podobně jako rozmarýn se dá využít i další koření a bylinky, které pečeným bramborám dodají zase jinou chuť. Rozmarýn u nás vede, ale dá se využít třeba i kurkuma, červená paprika, z bylinek saturejka, oregano, majoránka…
Základem dresinku může být kysaná smetana, ale třeba i tučný řecký jogurt nebo jogurt tučný méně, pro ty, kteří chtějí alespoň částečně ušetřit na tucích. Pečené brambory již tak nabízejí dávku oleje, ale pořád jsou vhodnější než klasické fast food hranolky, navíc ty bylinky! Do dresinku se dají využít nejrůznější bylinky, my tentokrát vybírali ty méně aromatické a více estetické, vyhrál to ptačinec, hluchavka nachová a sedmikráska: http://ukocouradoma.cz/sedmikraska-chudobka/
Ale můžete použít bylinky dle libosti, chutí a možností, třeba i ty ze zahrádky – jarní cibulku, petrželku, řapíkatý celer apod.
Pokud chcete experimentovat s barvami, můžete dresink obarvit nazeleno, stačí do něho rozmíchat zelené potraviny v prášku (chlorella, spirulina, mladý ječmen, zelená pšenice) – dle toho, co máte doma, my máme směs všech: https://www.blendea.cz/slozeni/
Tak dobrou chuť od kocoura!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2018 14:07
22. 6. 2018 13:49
22. 6. 2018 13:11
22. 6. 2018 11:37
22. 6. 2018 11:28
22. 6. 2018 11:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 3 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 22 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 22 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 43 minutami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 51 minutami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 13 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 14 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: dresink z kysané smetany staré brambory pečené v troubě květiny v pečení dresink na brambory suseny rozmaryn na brambory
Suroviny: brambory, rozmarýn, česnek, olej, pepř, smetana kysaná,
Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6q3R
6 názorů