Kalvados (pálenka z jablek) se skořicí

Suroviny

domácí kalvados (pálenka z vlastních jablek) 0,5 l
celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jedna skořice je tak akorát na 0,5 l kalvadosu, jednoduše ji do pálenky vhodíme a čekáme. Jablko a skořice prostě jdou k sobě, v tomto případě se jen musí vyčkat - čím déle, tím lépe. Cca 2 týdny jsou minimum, za 2 měsíce je to to pravé.

Poznámka od kuchařky

Máme U kocoura odzkoušeno a doporučujeme. Kalvados voní krásně po jablkách, ale skořice tu vůni a chuť povýší na úplně jinou úroveň. Stane se z toho sváteční pití pro slavnostní příležitosti, u nás jsme ho využili pro novoroční přípitek: http://ukocouradoma.cz/novorocni-predsevzeti/

Komentáře k receptu Kalvados (pálenka z jablek) se skořicí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: domácí kalvados recept na calvados calvados z jablek calvados recept jak udělat calvados jak udělat kalvados domaci calvados příprava kalvadosu jablka na calvados domaci palenka z jablek ořechová pálenka jablka na kalvados jak se dělá calvados příprava kalvados jablka palenka jak se pije calvados plenka z jablek jablečná pálenka jablečná pálenka recept recept calvados