

Kalvados (pálenka z jablek) se skořicí
Suroviny
- domácí kalvados (pálenka z vlastních jablek) 0,5 l
- celá skořice
Postup přípravy receptu
Jedna skořice je tak akorát na 0,5 l kalvadosu, jednoduše ji do pálenky vhodíme a čekáme. Jablko a skořice prostě jdou k sobě, v tomto případě se jen musí vyčkat - čím déle, tím lépe. Cca 2 týdny jsou minimum, za 2 měsíce je to to pravé.
Poznámka od kuchařky
Máme U kocoura odzkoušeno a doporučujeme. Kalvados voní krásně po jablkách, ale skořice tu vůni a chuť povýší na úplně jinou úroveň. Stane se z toho sváteční pití pro slavnostní příležitosti, u nás jsme ho využili pro novoroční přípitek: http://ukocouradoma.cz/novorocni-predsevzeti/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kalvados (pálenka z jablek) se skořicí
K receptu nejsou žádné komentáře.