Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 381 kJ / 2 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,23 g |
| Tuky | 231,00 g |
| Vláknina | 3,99 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 776 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 158,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky a 2 lžíce cukru ušleháme do tuhého sněhu.
Předehřejeme troubu na 170°C. Krok 2: Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu.
Přidáme vlažné máslo.
Suché suroviny a sníh střídavě lehce vmícháme do žloutkové směsi. Krok 3: Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
Pečeme asi 25 minut, uděláme test špejlí. Krok 4: Upečený vychladlý korpus potřeme marmeládou (asi 2 lžíce).
Nastrouháme čokoládu najemno.
Ušleháme smetanu do tuha, přidáme nastrouhanou čokoládu a po částech mascarpone. Krok 5: Krém natřeme na korpus, uhladíme stěrkou a posypeme ovoce.
Dáme vychladit alespoň na 3 hodiny do ledničky.
Nakrájíme, servírujeme a sklízíme ovace.
Předehřejeme troubu na 170°C. Krok 2: Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu.
Přidáme vlažné máslo.
Suché suroviny a sníh střídavě lehce vmícháme do žloutkové směsi. Krok 3: Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku.
Pečeme asi 25 minut, uděláme test špejlí. Krok 4: Upečený vychladlý korpus potřeme marmeládou (asi 2 lžíce).
Nastrouháme čokoládu najemno.
Ušleháme smetanu do tuha, přidáme nastrouhanou čokoládu a po částech mascarpone. Krok 5: Krém natřeme na korpus, uhladíme stěrkou a posypeme ovoce.
Dáme vychladit alespoň na 3 hodiny do ledničky.
Nakrájíme, servírujeme a sklízíme ovace.
Zveřejněno 6. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché řezy Letní mix
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rxP4
Moje poznámka
Jednoduché řezy Letní mix
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rxP4
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 16 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
letní řez rybízu,
letní rezy,
letní řez s mascarpone,
jednoduche rezy,
jednoduché sladké řezy na pekáček,
letní řez rybyzu,
letní rybízové řezy,
jednoduché letní řezy
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
solamyl,
máslo,
mouka polohrubá,
voda,
prášek do pečiva,
marmeláda meruňková,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
mascarpone,
ovoce
Komentáře (1)