Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 783 kJ / 426 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,36 g |
| Tuky | 25,85 g |
| Vláknina | 4,47 g |
| Cholesterol | 266 mg |
| Sodík | 154 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 25,35 g |
Postup přípravy
Připravíme těstíčko prošleháním vejce, mouky a soli. Plátky lilku postupně namočíme v těstíčku a osmažíme v rozehřátém oleji. Krok 2: Na náplň smícháme tahini pastu s jogurtem, solí, pepřem a utřeným česnekem.
Náplň natřeme na osmažené plátky lilku a srolujeme do závitků, které zpevníme párátky.
Hotové závitky naskládáme na plech a před podáváním necháme chvilku ohřát v troubě.
Je to výborná chuťovka s jogurtovým dipem.
Zveřejněno 4. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Moje poznámka
Lilkové závitky s tahini náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L8m
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
Tématické fráze:
pocení z lilku,
závitky z lilku,
lilkové závitky,
jak chutná tahini
Suroviny:
lilek,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pasta sezamová,
jogurt řecký,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (10)