Letní vietnamské závitky

Dominik22 Kuchař: Dominik22

Studená kuchyně 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 balení rýžového papíru
200 g rýžových nudlí (bún)
1 kuřecí prsíčko
půlka salátové okurky
1 paprika
1 mrkev
ledový salát
bylinky (koriandr, thajská bazalka)
ananas
krevety
sojové klíčky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že připravíme kuřecí maso, nakrájíme ho na co nejtenčí plátky. Až maso budete mít nakrájené, opepříme a osolíme a dáme na dvě minutky restovat- pokud se vám maso nepovedlo nakrájet na moc tenké plátky, necháme restovat o trošku déle.

  2. Dále omyjeme okurku, rozpůlíme ji (druhou půlku můžete použít na salát nebo do nějakého jiného jídla.:)). Okurku znovu rozpůlíme podélně a každou tu půlku se snažíme krájet na co nejtenčí plátečky. Papriku omyjeme, rozpůlíme a také krájíme na co nejtenčí plátky.

  3. Mrkve oloupeme, omyjeme a krájíme na co nejtenčí julienne (tenké proužky). Ledový salát opět omyjeme, opět rozpůlíme a opět krájíme na tenké nudličky. Celá vietnamská kuchyně je o krájení věcí na co nejmenší nebo nejtenčí věci. Ananas očistíme a opět krájíme na tenké plátky.

  4. Krevety spaříme. Doporučuji koupit krevety šedé, není v tom žádný rozdíl mezi těmi červenými a šedými. Akorát šedé krevety ještě nejsou spařené a když je spaříte sami doma, mají lepší chuť, než když už je spařené koupíte. Takže spařené krevety vyndáme, oloupeme a překrojíme podélně na polovinu.

  5. Rýžové nudle dáme do nějaké misky, zalijeme vroucí vodou a necháme je změknout.

  6. Když máte vše připraveno, namočíme rýžový papír, položíme nejlépe na prkénko a začneme skládat suroviny. Suroviny položíme dál od okraje a přibližně na půlku, aby nám šly závitky zamotat.

  7. Jako první dávám ledový salát, pak mrkev, sojové klíčky, rýžové nudle, papriku, okurku, ananas, bylinky, kuřecí maso a nakonec dávám krevety, ty dám o něco výš než ostatní suroviny, aby potom v jídle vynikly a byly vidět navrchu. Hlavně neskládat všechny suroviny na sebe.

  8. Na sebe dáme jen ledový salát, mrkev, sojové klíčky a rýžové nudle. Hned za to poskládáme na sebe papriku, okurku, ananas, bylinky a kuřecí maso. Krevety položíme o něco výš.

Poznámka

Tady přidávám návod, jak se letní závitky balí, Paní je balí stejně jako já. Je tam i ukázáno, jak by měly být suroviny poskládány.

https://www.youtube.com/watch?v=NezuK2Vp7Gs

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Letní vietnamské závitky

  • Nadja Nadja

    1974andrea, Dominik22: oběma vám děkuji :-)

    Odpovědět

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    Nadja: Ne věci uvnitř se neochucují, závitky se namáčí do různých omáček, mně ovšem chutnají takhle samotný :-) Určitě na ty omáčky taky recept najdete. :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nadja: Někdy se ochucují hustou hoisin omáčkou a podávají se s omáčkou (zálivkou) zvlášť v mističce, do které se závitky namáčí ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Závitky už se nijak neochucují, ani zelenina v nich ???
    :-O Připadá mi to jako jednoporcový zelenino-masovo-krevetový salát zabalený do rýžového papíru. Bude to prima na studené pohoštění. <3

    Odpovědět

Tématické fráze: vietnamské letní závitky letni zavitky s kuřecím masem

Zapomněl/a jsem heslo