Letní vietnamské závitky

Dominik22 Kuchař: Dominik22

Studená kuchyně 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 balení rýžového papíru
200 g rýžových nudlí (bún)
1 kuřecí prsíčko
půlka salátové okurky
1 paprika
1 mrkev
ledový salát
bylinky (koriandr, thajská bazalka)
ananas
krevety
sojové klíčky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že připravíme kuřecí maso, nakrájíme ho na co nejtenčí plátky. Až maso budete mít nakrájené, opepříme a osolíme a dáme na dvě minutky restovat- pokud se vám maso nepovedlo nakrájet na moc tenké plátky, necháme restovat o trošku déle.

  2. Dále omyjeme okurku, rozpůlíme ji (druhou půlku můžete použít na salát nebo do nějakého jiného jídla.:)). Okurku znovu rozpůlíme podélně a každou tu půlku se snažíme krájet na co nejtenčí plátečky. Papriku omyjeme, rozpůlíme a také krájíme na co nejtenčí plátky.

  3. Mrkve oloupeme, omyjeme a krájíme na co nejtenčí julienne (tenké proužky). Ledový salát opět omyjeme, opět rozpůlíme a opět krájíme na tenké nudličky. Celá vietnamská kuchyně je o krájení věcí na co nejmenší nebo nejtenčí věci. Ananas očistíme a opět krájíme na tenké plátky.

  4. Krevety spaříme. Doporučuji koupit krevety šedé, není v tom žádný rozdíl mezi těmi červenými a šedými. Akorát šedé krevety ještě nejsou spařené a když je spaříte sami doma, mají lepší chuť, než když už je spařené koupíte. Takže spařené krevety vyndáme, oloupeme a překrojíme podélně na polovinu.

  5. Rýžové nudle dáme do nějaké misky, zalijeme vroucí vodou a necháme je změknout.

  6. Když máte vše připraveno, namočíme rýžový papír, položíme nejlépe na prkénko a začneme skládat suroviny. Suroviny položíme dál od okraje a přibližně na půlku, aby nám šly závitky zamotat.

  7. Jako první dávám ledový salát, pak mrkev, sojové klíčky, rýžové nudle, papriku, okurku, ananas, bylinky, kuřecí maso a nakonec dávám krevety, ty dám o něco výš než ostatní suroviny, aby potom v jídle vynikly a byly vidět navrchu. Hlavně neskládat všechny suroviny na sebe.

  8. Na sebe dáme jen ledový salát, mrkev, sojové klíčky a rýžové nudle. Hned za to poskládáme na sebe papriku, okurku, ananas, bylinky a kuřecí maso. Krevety položíme o něco výš.

Poznámka

Tady přidávám návod, jak se letní závitky balí, Paní je balí stejně jako já. Je tam i ukázáno, jak by měly být suroviny poskládány.

https://www.youtube.com/watch?v=NezuK2Vp7Gs

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Letní vietnamské závitky

  • Nadja Nadja

    1974andrea, Dominik22: oběma vám děkuji :-)

    Odpovědět

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    Nadja: Ne věci uvnitř se neochucují, závitky se namáčí do různých omáček, mně ovšem chutnají takhle samotný :-) Určitě na ty omáčky taky recept najdete. :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nadja: Někdy se ochucují hustou hoisin omáčkou a podávají se s omáčkou (zálivkou) zvlášť v mističce, do které se závitky namáčí ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Závitky už se nijak neochucují, ani zelenina v nich ???
    :-O Připadá mi to jako jednoporcový zelenino-masovo-krevetový salát zabalený do rýžového papíru. Bude to prima na studené pohoštění. <3

    Odpovědět

Tématické fráze: vietnamské letní závitky větnamské kuřecí závitky letní závitky recepty vietnamske zavitky recept letni závitky vietnamské závitky letni zavitky s kuřecím masem vietnamské masové závitky recept youtube vietnamské plněné závitky rýžový závitek youtube papíry na letní zavitky letni rýžové zavitky rýžové závitky letni vietnamský závitek letní rýžové závitky letní vietnamské kuřecí závitky letni kuřecí závitky youtube. vietnamské. zavytky youtube. zavytky. s. krevety plněné letni zavitky

Zapomněl/a jsem heslo