

Budapešťská pomazánka
Suroviny 3 porce
- 1 menší cibule
- sterilovaná kapie
- 250 g polotučného tvarohu
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme nadrobno nakrájenou cibulku a sterilovanou kapii. Přidáme tvaroh, mletou sladkou papriku, sůl a pepř.
Můžeme ozdobit jarní cibulkou nebo pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Budapešťská pomazánka
-
Eja57: přesně tak, když se do pomazánky dá paprika "rozpuštěná" na másle, je to úplně jiný level. Plus tu kapii je mnohem lepší dát sterilovanou, sladkokyselou
-
"Budapeští" je tady hodně a obecně jich je taky hodně.....za mne bezkonkurenční - info pro Pražáky- u řezníka na rohu nad Vinohradskou nemocnicí. Zkusila jsem napodobit a bylo to skoro ono. Na másle cibulka na megajemno do sklovata, mletá paprika, zamíchat, odstavit, vychladnout. Smíchat s našlehaným tvarohem a přidat najemno nakrájenou sterilovanou papriku.