Budapešťská pomazánka

Andyscha Kuchařka: Andyscha

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Pomazánky 2 názory

Suroviny

1 cibule
1/2 červené kapie
250 g polotučného tvarohu
paprika sladká
sůl
pepř
jarní cibulka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli na drobné kostičky. Kdo má rád, může dát jen 1/2 cibule a jarní cibulku. K tomu nakrájíme na drobno kapii (můžeme nahradit rajčetem).

  2. Přidáme tvaroh.

  3. Dle chuti přidáme papriku sladkou, sůl, pepř.

  4. Podáváme nejlépe na chlebu nebo tmavém pečivu. Můžeme ozdobit jarní cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Budapešťská pomazánka

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Eja57: přesně tak, když se do pomazánky dá paprika "rozpuštěná" na másle, je to úplně jiný level. Plus tu kapii je mnohem lepší dát sterilovanou, sladkokyselou

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    "Budapeští" je tady hodně a obecně jich je taky hodně.....za mne bezkonkurenční - info pro Pražáky- u řezníka na rohu nad Vinohradskou nemocnicí. Zkusila jsem napodobit a bylo to skoro ono. Na másle cibulka na megajemno do sklovata, mletá paprika, zamíchat, odstavit, vychladnout. Smíchat s našlehaným tvarohem a přidat najemno nakrájenou sterilovanou papriku.

    Odpovědět

Tématické fráze: budapestska pomazanka jak ozdobit chlebíčky s budapešťskou pomazankou jak ozdobit chlebíčky s budapešskou pomazankou recepty budapešťská pomazánka budapešťská pomazanka recept

Zapomněl/a jsem heslo