Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

Hella Kuchařka: Hella

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 4 názory

Suroviny

250 ml vody
l lžička čiré želatiny (dortové želé)
2 lžíce cukru krupice
l sáček vanilkového cukru
2 lžíce hladké mouky
2 bílky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu nasypeme do hrnečku, zalijeme jí 2 lžícemi teplé vody a necháme jí nabobtnat. Mezi tím si v kastrůlku smícháme mouku s oběma cukry a zalijeme studenou vodou.

  2. Na mírném ohni vše provaříme za stálého míchání asi 3-5 minut. Odstavíme z plotny, přimícháme želatinu a necháme jí pořádně rozpustit. Chladnoucí hmotu přendáme do mísy (nejlépe do robotu a šleháme) tím se částečně vychladí.

  3. Pak postupně přidáme po jednom bílky a hmota za chvíli získá konzistenci klasické šlehačky.

Poznámka

Toto množství stačí na pokrytí celého velkého plechu do výšky asi 2 cm.

Nedoporučuji nechávat do druhého dne, bílky by začaly vodnatět. I na fotce je vidět, že trochu povoluje, fotka byla pořízená asi 10 hodin po zdobení. Chuťově je to docela dobré, pokud na to neupozorníte, nikdo si ani nevšimne, že to není pravá šlehačka.

A vzhledem k tomu, že pravá šlehačka je taky pravá kalorická bomba, je tohle dobré řešení.

Zdroj: Knihovnička Recepty 07/20l4

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehačka bez tuku - italská vařená šlehačka

  • Hella Hella(autorka receptu)

    zuzun: Tak xanthan gum, to nevím, já vyzkoušela jen práškovou želatinu a podruhé 2 plátky plátkové želatiny. Tak to vyzkoušej a pak napiš.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já znám jen italský sněhový krém, vařený, ten se dává třeba do kremrolí. Tohle taky neznám. U nás šlehačku moc nemusíme, tohle by asi byla dobrá varianta. Ukládám na vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Wow, taky to neznam!! Pomerne male mnozstvi surovin, ale jak rikas - pokreje cely plech!:-O A kaloricky "zvyhodnena"??? Zapisuji, ukladam a bodik:yes: Mam dotaz: doma na me civi ze skrine jenom xanthan gum, da se pouzit misto zelatiny? Kdyz jsem zelatinu schanela, zrovna ji nemeli a vzala jsem ten xanthan misto toho...

    Na fotce vypada normalne slehackove, kdybys nerekla, tak neuverim. Co by asi rekla tahle slehacka na celozrnnou nebo treba nejakou alternativni mouku, ale to uz chci az moc:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Heli a aké je to chuťovo? Na aký múčnik si to použila?
    Dík za odpoveď, recept je veľmi zaujímavý, pre mňa neznámy.

    Odpovědět

Tématické fráze: varena slehacka krém z vařené šlehačky italská šlehačka italská vařená šlehačka vařená šlehačka recept žloutky a xanthan šlehačky italsá vařená šlehačka vařená šlehačka , recept na krém vegan slehacka pravá šlehačka slehačka s bílky italský sněhový krém u vařéna šlehačka s krémem italský sněhový krém.cz vařené šlehané bílky italský bílkovy krem pravá šlehačka recept italský chleba recept prava italsa tiramisu do čeho přidat xanthan do kremu