Smažené marinované králičí předky

Suroviny

6 králičích předků
hrnek podmáslí
3-4 stroužky česneku
2 lžičky hořčice
2 lžičky sladké chilli omáčky
lžíce oleje
sůl
pepř
Na obalení:
mouka
vejce
strouhanka
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravené maso osolíme a opepříme. Z podmáslí, česneku, hořčice, chilli a oleje připravíme marinádu. Maso do ní namočíme a důkladně promícháme. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout.

  2. Připravíme suroviny na obalování. Maso necháme z marinády okapat a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vkládáme do rozpáleného sádla zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.

  3. Připravíme pekáč s pečícím papírem a maso uložíme. Přikrytý pekáček vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů. Pečeme cca 35-45 minut do měkka. Před koncem pečení pekáček odkryjeme, teplotu zesílíme a necháme krátce připéct.

Poznámka od kuchařky

Pokud jste si jistí, že máte mladého králíka, stačí pozvolna smažit a nedávat dopéct. Ale to už záleží na každém.

Komentáře k receptu Smažené marinované králičí předky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: králíčí předek smazeny kraliči stehno recept králíci předek recept smazene kralici stehna smažený králík kralik marinovany v podmasli