Čevapčiči dle Lenky

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: 30 minut + uležení Vepřové maso 1 názor

Suroviny

400 g mletého masa
1 vetší cibule
3 stroužky česneku - prolisovaného
sůl
pepř
majoránka
uzená paprika
sušená petrželka
špetka chilli (nemusí být)
1 vajíčko
trochu strouhanky (nemusí být)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme.

  2. V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Směs necháme alespoň na dvě hodiny v lednici (nechala jsem přes noc) uležet.

  3. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce). Podávala jsem s vařenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čevapčiči dle Lenky

  • mika59 mika59

    Leni ty sice s námi nekomunikuješ,:-O a některé recepty jsou neúplné, ale asi by si mohla tady doplnit co s tím masem..upéct v troubě nebo usmažit? Zřejmě něco vypadlo...;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo