Hovězí polévka s mangoldem - pro nejmenší

Suroviny

80 - 100 g hovězího masa
kousek pórku
hrst mangoldu
ghí
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vytáhneme a nakrájíme na malé kousky, vodu nevyléváme.. Mangold a pórek nakrájíme.

  2. V kastrůlku rozpustíme ghí a jemně orestujeme pórek. Přidáme mangold, podlijeme trochou vývaru (vody, ve které jsme uvařili hovězí maso) a několik minut podusíme.

  3. Přidáme nakrájené maso a dolijeme zbylým vývarem. Společně přivedeme k varu a odstavíme.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Hotovou polévku není většinou třeba solit, protože vývar je už slaný.

Komentáře k receptu Hovězí polévka s mangoldem - pro nejmenší

  • Johanka128 Johanka128 (autorka receptu)

    Frantiska: Jasně :-) Ja uvádím množství většinou na jednu porci:-K což neznamená, že vždycky vařím jen jednu porci. Taky mám v mražáku třeba slepičí vývar :-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    s ohledem na ekonomicke planovani vareni .) delam normalne vyvar ve velkem mnozstvi a pak na porcuji a zamrazim spolecne s masem.

    Odpovědět

Tématické fráze: vyvar s mangoldem hovězí mangold