Vepřový eintopf s červenou řepou

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 80 minut 6 porcí Polévky 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300 g čerstvé červené řepy
2 větší cibule
1 lžička celého kmínu
4 lžíce oleje
600 g vepřového masa
1 lžíce mleté papriky
3 lžíce rajského protlaku
sůl
1 snítka rozmarýnu
asi 1200 ml masového vývaru
mletý pepř
300 g brambor
hrst sekané petrželky
a malý kořen křenu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bulvy řepy vložíme do hrnce s osolenou vodou a kmínem. Na mírném ohni je uvaříme téměř doměkka.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájené cibule. Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme je. Vše zaprášíme mletou paprikou a promícháme. Přidáme rajský protlak a rozmarýn. Maso zalijeme vývarem a necháme vařit.

  3. Brambory a uvařenou řepu nakrájíme na kostičky. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme do hrnce brambory. Když je vše zcela měkké, přisypeme řepu.

  4. Dochutíme solí a pepřem, přidáme petrželku a pak eintopf odstavíme. Na talíři ho doplníme lžící najemno nastrouhaného křenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřový eintopf s červenou řepou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo