Koblihy bez smažení
Pokud vám smažené koblihy připadají mastné a těžké, můžete je vyzkoušet upéct v troubě. Koblihy, plněné švestkovým džemem, jsou krásně vláčné a po snězení vám v ústech zbyde jejich příjemně sladká chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 344 kJ / 2 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,98 g |
Tuky | 50,50 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 586 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 419,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme kvásek, vanilkový cukr, moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru.
Krok 3: Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu.
Krok 4: Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, ze které vykrajujeme pomocí skleničky kolečka.
Krok 5: Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.
Krok 6: Vzniklé koblihy klademe na plech vyložený pečicí fólií (nebo papírem).
Krok 7: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 15 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 8: Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAgN
Moje poznámka
Koblihy bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pAgN
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 14 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 7 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 8 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 9 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 10 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 10 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 10 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 12 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 12 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 13 hodinami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 13 hodinami
Tématické fráze:
koblihy bez smažení,
smažení koblih,
koblihy recept,
smazeni koblihu,
jednoduché koblihy bez smazeni,
koblihy v cukru,
jak smažit koblihy,
rychlé koblihy bez smažení,
cibulový koláč recept,
domací koblihy bez smažení,
koblihy bez smažení recept,
kdy smazit koblihy 2020,
recept na koblihy bez smazeni,
koblihy bez tuku,
nejlepši koblihy bez droždi,
koblihy bez cukru,
koblihy z hery,
koblížky bez smažení,
smazime na koblihy,
koblihy na dosmažení
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr moučkový,
žloutek,
tuk hera,
cukr vanilkový,
droždí,
sůl,
rum,
džem švestkový,
cukr moučkový
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0