Cukrářské koblihy

Denisa Kuchařka:

Moučníky , Smažené 5 názorů

54

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
40 g cukru
3 žloutky
1 balíček droždí
80 g tuku
1/4 l mléka
1 lžíce rumu
vanilka
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme droždí, lžíci cukru, 100 g mouky a 1/8 l vlažného mléka – uděláme kvásek, který necháme zkynout.

  2. Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme v parní lázni, až hmota zhoustne a je vlažná.

  3. Pak přidáme vykynutý kvásek, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk.

  4. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme koblihy, a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout.

  5. Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran.

Poznámka

Z tohoto množství je asi 25 koblížků

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cukrářské koblihy

  • Ajinka31 Ajinka31

    Tak jsem měla ohromnou chuť na koblihy, zadělala jsem je přesně a to podotýkám že opravdu přesně na gram podle tohoto receptu a dělala jsem vše podle popisu :-/ mimo toho že tam pár věcí chybí mi přijde, že autorka receptu ho jen viděla a nedělala:-(
    No po 3 hodinovém kynutí těsto nic moc ( přirovnala bych konzistenci k vánočním perníkům ) nedalo se s ním vůbec pracovat a ke kynutému těstu mělo daleko.:-S Uberu bod, protože jsem opravdu nevytvořila koblihy ;-(;-( a tak jsem se snažila.Těsto nakonec skončilo v popelnici, tenhle receptík už dělat nebudu ..... :no::no::no:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    asi je zkusím:yes:Nevím co je na tom složitého:-?Nemáš tam napsáno kdy se přidá zbytek mouky;-)

    Odpovědět

  • tkadlenka tkadlenka

    Myslím,že je to zbytečně složité!!!:-O

    Odpovědět

  • tinuke tinuke

  • viki viki(neregistrovaný)

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo