Cukrářské koblihy

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
40 g cukru
3 žloutky
1 balíček droždí
80 g tuku
1/4 l mléka
1 lžíce rumu
vanilka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme droždí, lžíci cukru, 100 g mouky a 1/8 l vlažného mléka – uděláme kvásek, který necháme zkynout.

  2. Žloutky, zbylé mléko a cukr šleháme v parní lázni, až hmota zhoustne a je vlažná.

  3. Pak přidáme vykynutý kvásek, špetku soli, rum a vlažný rozpuštěný tuk.

  4. Vypracujeme hladké těsto, vykrájíme, naplníme koblihy, a teprve hotové je necháme asi 1 hodinu kynout.

  5. Pak koblihy smažíme v mírně rozpáleném oleji z obou stran.

Poznámka od kuchařky

Z tohoto množství je asi 25 koblížků

Komentáře k receptu Cukrářské koblihy

  • Ajinka31 Ajinka31

    Tak jsem měla ohromnou chuť na koblihy, zadělala jsem je přesně a to podotýkám že opravdu přesně na gram podle tohoto receptu a dělala jsem vše podle popisu :-/ mimo toho že tam pár věcí chybí mi přijde, že autorka receptu ho jen viděla a nedělala:-(
    No po 3 hodinovém kynutí těsto nic moc ( přirovnala bych konzistenci k vánočním perníkům ) nedalo se s ním vůbec pracovat a ke kynutému těstu mělo daleko.:-S Uberu bod, protože jsem opravdu nevytvořila koblihy ;-(;-( a tak jsem se snažila.Těsto nakonec skončilo v popelnici, tenhle receptík už dělat nebudu ..... :no::no::no:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    asi je zkusím:yes:Nevím co je na tom složitého:-?Nemáš tam napsáno kdy se přidá zbytek mouky;-)

    Odpovědět

  • tkadlenka tkadlenka

    Myslím,že je to zbytečně složité!!!:-O

    Odpovědět

  • tinuke tinuke

  • viki viki(neregistrovaný)

Tématické fráze: koblihy bez kynutí cukrářské recepty koblihy recept bez kynutí cukrářské droždí kobliha recept maminčiny recepty koblihy koblihy bez drozdi kvásek na koblihy koblihy bez rumu koblihy smažené cukrářské droždí recepty testo na koblihy recept na koblihy bez kynutí cukrářské koblížky maminčiny koblihy smažené kynuté šišky smažené šišky jako koblihy cukrářské receptury koblihy recepty kynuté koblihy