Kuřecí stehýnka v rajské marinádě

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: 1 1/2 hodiny + příprava 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 cibule
1 plechovka nakrájených rajčat s česnekem a chilli (použila jsem Italiano Chopped tomatoes with garlic and chilli)
2 lžíce medu
2 stroužky česneku - prolisované
špetka trojbarevného pepře
1 lžička uzené papriky
sůl
2-3 lžičky citrónové šťávy
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse uděláme marinádu, smícháme všechny ingredience kromě soli a pepře, těmi z obou stran posypeme stehna. Poté stehna vložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

  2. Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje, položíme namarinovaná stehna a zalijeme zbytkem marinády.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut za občasného přidávání vody neb marináda se může připalovat. Poté sundáme alobal a pečeme dalších deset minut, aby stehna chytla barvu a udělala se kůrčička. Podáváme nejlépe s basmati rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehýnka v rajské marinádě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo